Celulă de criză la Ministerul Sănătății, după explozia puternică din Sectorul 6: Vor fi chemați medicii specializați în Franța pentru a trata victimele

Celulă de criză la Ministerul Sănătății, după explozia puternică din Sectorul 6: Vor fi chemați medicii specializați în Franța pentru a trata victimele
Foto: evz.ro

O celulă de criză a fost instituită la Ministerul Sănătății, după explozia din zona Valea Cascadelor, din Sectorul 6 al Capitalei, unde se desfășura un târg.

Potrivit RL, vor fi chemați medicii de la Spitalul floreasca specializați în Franța pentru a trata victimele exploziei.

12 persoane au grav rănite în urma deflagrației unor butelii. 4 persoane au primit îngrijjiri medicale la faţa locului, iar cele 8 victime care necesită îngrijiri de specialitate au fost transportate către Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti, Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti şi Spitalul Clinic de Urgenţă de Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri.

În momentul de faţă se efectuează cercetări în vederea stabilirii cauzelor şi condiţiilor în care s-a produs explozia.

Unul dintre martori a susținut pentru B1 TV că mai întâi s-a produs o explozie mică urmată de o degajare de fum, iar apoi a mai fost o explozie ceva mai mare, urmată de un incendiu.

”Am avut noroc că eram în blugi și adidași, că altfel aveam arsuri în zona picioarelor. Am alergat și tot am fost prins de suflu și am fost ars un pic la coate și antebraț. Sper ca în două trei săptămâni totul să fie de domeniul trecutului.

Butelia făcea parte dintr-un restaurant ambulant sau nu știu cum să-i spun, unde se vindeau mici și bere. Era o gheretă cu niște mese și vitrine frigorifice, o improvizație cum sunt atâtea altele în țară. Eu cred că avea actele în regulă, dar a fost o întâmplare nefericită”, a susținut Dragoș Grijincu.

Urmăriți B1TV.ro și pe