Chişinău: Preot filmat în timp ce abuza sexual doi minori

Chişinău: Preot filmat în timp ce abuza sexual doi minori

Scandal sexual în Republica Moldova. Părintele duhovnic al Mănăstirii Tabăra, din Orhei, Vasile Ciobanu, a fost suspendat din oficierea slujbelor religioase, în urma unui decret semnat de Mitropolitul Vladimir al Chişinăului şi al Întregii Moldove, anunţă postul de televiziune Jurnal TV.

Acest lucru s-a întâmplat după ce postul de televiziune a intrat în posesia unor imagini în care preotul este surprins întreţinând relaţii sexuale cu doi tineri. 

Decretul emis de Înalt Prea Sfinţia Sa, mitropolitul Vladimir, a fost semnat după ce jurnaliştii au pus la dispoziţia Mitropoliei imaginile în care preotul întreţine relaţii sexual cu cei doi. „Prin prezentul, Cuvioşia Voastră, pentru comportament neadecvat statutului preoţesc, sunteţi oprit de a oficia cele sfinte, începând cu 28 februarie 2011”, se arată în decretul mitropolitului.

“Păcatul sodomiei este unul strigător la cer”, declară reprezentanţii Mitropoliei, care anunţă că Judecata Mitropolitană va investiga acest caz şi dacă va fi găsit vinovat, preotul Vasile Ciobanu va fi caterisit.

Preot filmat făcând sex cu minori

Imaginile deocheate cu preotul sunt cu adevărat şocante. Acesta stă întins lângă un tânăr şi îl îmbrăţişează, iar câteva clipe mai târziu, baiatul e deja dezbrăcat şi scena capătă nuanţe erotice.

Întrebat ce crede despre acest păcat, dar fără să știe despre imaginile cu dânsul, părintele Ciobanu spune că este unul „murdar” și că biserica este contra acestui păcat „strigător la cer”.

După ce a aflat că a fost surprins în plină acţiune, părintele a negat că ar avea înclinaţii homosexuale și a spus că nu se simte vinovat cu nimic.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:08 - Joe Biden, prima reacție după percheziția efectuată de FBI la reședința lui Donald Trump: „Știm că sunt unii care se concentrează mai mult pe căutarea puterii”
23:49 - Deși în conflict din cauza alegerilor, fostul vicepreședinte Mike Pence îl susține pe Trump în legătură cu percheziția FBI
23:46 - Rusia acuză SUA de „escaladare inutilă și nerezonabilă” privind tratatul pentru reducerea armamentului strategic: „A arătat ca o provocare fățișă”
23:23 - Turiști români, amendați după ce au fost prinși pe aeroport cu nisip, pietre și scoici, furate de pe plajele din Sardinia
23:17 - Picturi cu Mihai Viteazul și stemele Regatului României, descoperite la renovarea Universității de Medicină din Târgu Mureș. Erau „sub actuala zugrăveală”, spune rectorul (FOTO)
23:05 - Detaliile crimei din Argeş şochează anchetatorii! „Este dramatic!”
23:00 - Banchiza din Antarctica a ajuns la cea mai mică suprafaţă înregistrată vreodată, în istoria măsurătorilor din satelit
22:49 - Președinta Asociației Medicilor de Familie București-Ilfov, despre anunțul lui Alexandru Rafila: Ne dă peste cap toate programările. Un coleg a primit 380 de mesaje într-o zi de la pacienți după anunț (VIDEO)
22:20 - UPDATE: Masacru în Argeş. Cinci oameni ucişi de un bărbat cu probleme psihice!
22:07 - Suporterii lui CSA Steaua i-au cerut demisia lui Vasile Dîncu. Ultrașii au trecut și la amenințări: „N-am scăpat de Gigi ca să dăm de voi. Ori vă faceți treaba, ori va fi război” (FOTO)