Cinci mașini românești, incendiate în Italia. MAE s-a autosesizat

Cinci mașini românești, incendiate în Italia. MAE s-a autosesizat

UPDATE: Ministerul Afacerilor Externe, prin intermediul Ambasadei României la Roma, s-a autosesizat cu privire la  incidentul care a avut loc în dimineaţa zilei de 1 martie 2015 în urma căruia cinci mașini  cu număr de înmatriculare românesc au fost incendiate pe o stradă din capitala Italiei.

Misiunea diplomatică a întreprins, în regim de urgenţă, demersurile legale atât pe lângă comandamentul de pompieri din Roma, cât şi pe lângă comandamentul central al carabinierilor din Roma, în vederea obţinerii de informaţii oficiale referitor la circumstanţele producerii incidentului şi a identităţii deținătorilor autovehiculelor incendiate.

Potrivit primelor date obţinute, în afara pagubelor materiale, incidentul nu s-a soldat cu victime.

Ministerul Afacerilor Externe, prin Ambasada României la Roma, urmărește cu  deosebită atenţie cazul, fiind în aşteptarea unui răspuns oficial din partea autorităților locale.

Ministerul Afacerilor Externe constată că nu este pentru prima oară când are loc un astfel de episod în perimetrul capitelei italiene în care autovehicule cu numere de înregistrare românești sunt incendiate, aceasta inducând suspiciunea că asemenea acte ar putea avea și motivații de natură xenofobă.

Pe acest fond, Ministerul Afacerilor Externe exprimă așteptarea ca autoritățile locale să investigheze cu maximă seriozitate incidentul produs în dimineața zilei de 1 martie 2015, inclusiv sub aspectul săvârșirii unei fapte cu motivații xenofobe.
 
Cinci maşini cu număr de înmatriculare românesc au fost incendiate pe o stradă de la periferia de est a Romei.

Autovehiculele au fost stropite cu benzină şi li s-a dat foc în acelaşi timp.

Martorii povestesc că pe stradă, se afla parcată şi o maşină cu număr de Italia, care a scăpat neatinsă, ceea ce îi determină să creadă că ar fi vorba despre un act de rasism.

În urmă cu două săptămâni, o altă maşină cu numere romanesti a fost incendiată în acelaşi cartier.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe