Cine a fost Elena Cîțu. Mama premierului a murit vineri din cauza unei boli incurabile

Cine a fost Elena Cîțu. Mama premierului a murit vineri din cauza unei boli incurabile

Elena Cîțu, mama premierului Florin Cîțu, a murit vineri, după o luptă grea cu o boală incurabilă. Prim-ministrul se afla într-o vizită la Baia Mare atunci când a aflat despre decesul mamei sale și s-a întors de urgență la București cu un avion militar. Cîțu și-a anulat întreg programul pentru ziua de sâmbătă. Premierul a fost întotdeauna foarte discret în ceea ce privește viața sa personală, prin urmare se cunosc destul de puține lucruri despre familia acestuia.

Cine a fost Elena Cîțu

Potrivit informațiilor din presă, mama lui Florin Cîțu se lupta de mai multă vreme cu o boală gravă.

Părinții lui Florin Cîțu trăiesc într-un sat din județul Vâlcea. Vasile Cîțu, tatăl premierului, spunea că nu și-a dorit ca fiul său să ajungă în fruntea Guvernului din cauza responsabilităților pe care le implică această funcție.

”Vă spun sincer, eu nu îmi doream să fie premier. E și așa tare greu, îl văd rar, are multe responsabilități (…) Vine pe aici mereu, plimbă câinele prin pădure, normal că ține la locurile astea”, a declarat Vasile Cîțu pentru un post de televiziune.

Ce declara recent Florin Cîțu despre familia lui

Despre familia sa, premierul a vorbit recent în cadrul unui interviu acordat jurnalistului Mihai Morar. Referindu-se la studiile sale, Cîțu a declarat că părinții lui nu i-au cerut niciodată să fie un elev foarte bun la toate materiile.

”Ai mei au fost puțin mai relaxați și îmi spuneau «vreau să faci treabă la acele materii, spune-mi care sunt». Au fost engleză, matematică, fizică, cam aici ne opream”, a povestit Cîțu.

Totodată, premierul a vorbit despre locul în care a copilărit, cătunul Tulei, din comuna Golești.

”Mergeam la țară, părinții mei ne trimiteau la țară la muncă în fiecare vacanță. Și cum era ultima zi de școală, eram în autobuz și seara eram la țară. Primul lucru pe care îl făceam, mă uitam cu fratele meu și vărul meu în calendarul ortodox să vedem când e cruce cu roșu. Atunci nu mergeai cu vacile, nu munceai, nu făceai nimic. În cruce cu roșu mergeam la pește. Mergeam la pește cu sapa pentru că așa deviam râul și peștele rămânea. (…) Sunt multe momente frumoase și făceam multe prostii. (…) Familia mea este acolo, merg acolo cu plăcere. Este un loc uitat de lume, este un drum îngrozitor, sunt trei case e un deal și vreo cinci pe alt deal, dar e fantastic”, a mai spus Florin Cîțu.

Întrebat care este persoane cea mai importantă pentru el în acest moment, Florin Cîțu a răspuns: ”Este familia și dobermanul”.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe