Colegii de clasă ai elevului din Ploiești care a murit în timpul orelor vor primi consiliere psihologică

Colegii de clasă ai elevului din Ploiești care a murit în timpul orelor vor primi consiliere psihologică

Colegii de clasă ai copiluluide la Şcoala Gimnazială “Sfânta Vineri” din municipiul Ploieşti care a murit în bancă, după ce a intrat în stop cardio-respirator, au fost consiliaţi de un psiholog.

Un psiholog de la Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională a participat, joi, 18 februarie, la o activitate de consiliere de grup cu elevii clasei a II-a de la Şcoala Gimnazială „Sfânta Vineri” Ploieşti, unde un copil de nouă ani a suferit un stop cardio-respirator în timpul orei de religie și a murit, ulterior, la Spitalul de Pediatrie, aratăInspectoratul Şcolar Judeţean Prahova într-un comunicat preluat de News.ro.

”Psihologul şcolar a organizat cu elevii clasei activităţii specifice ce au vizat modalităţi de gestionare a pierderii având următoarele obiective: identificarea emoţiilor, gestionarea acestora, modalităţi de rezilienţă. Pe parcursul activităţii de consiliere elevii au participat activ, au comunicat cu uşurinţă, au fost receptivi, cooperanţi, au pus întrebări cadrului didactic, iar la finalul activităţii şi-au exprimat dorinţa pentru o nouă activitate de acest tip. În completarea intervenţiei sale, psihologul şcolar a purtat discuţii cu directoarea şcolii şi cu învăţătoarea clasei asupra unor aspecte privind continuarea activităţilor de consiliere şi asistenţă psihopedagogică pentru elevi, cadre didactice şi părinţi, atât fizic cât şi online”, a transmis, joi seară, IŞJ Prahova printr-un comunicat de presă.

O nouă activitate de consiliere de grup va fi desfăşurată săptămâna viitoare.

Autorităţile anunţă că părinţii, elevii sau profesorii şcolii se pot adresa oricând specialiştilor CJRAE Prahova pentru consiliere individuală.

Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională ( CJRAE) Prahova este o unitate conexă a învăţământului preuniversitar care oferă, coordonează şi monitorizează servicii educaţionale specifice acordate copiilor sau elevilor, cadrelor didactice, părinţilor şi membrilor comunităţii.

Copil de nouă ani, care a intrat în stop cardio-respirator în timpul orelor, a murit la spital

Un copil de nouă ani, cunoscut cu afecţiuni cardiace, a intrat, marţi, în stop cardio-respirator în timp ce se afla la cursuri la şcoală, acesta fiind preluat de ambulanţă şi dus la Spitalul de Pediatrie Ploieşti, unde a fost supus manevrelor de resuscitare, însă nu a putut fi salvat.

Mai exact, un echipaj a fost solicitat la Şcoala Sfânta Vineri din Ploieşti, unde un băieţel de nouă ani se afla în stop cardio-respirator.

În caz, a intervenit un echipaj de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă care a constatat că acesta a intrat în stop cardio-respirator şi a început manevrele de resuscitare.

Copilul a fost dus la Spitalul de Pediatrie Ploieşti unde au fost continuate manevrele de resuscitare, însă medicii nu au putut face nimic pentru a-i salva viața, scrieNews.ro.

Poliţiştii au deschis un dosar penal care vizează infracţiunea de ucidere din culpă.