Comisia Europeană solicită intensificarea măsurilor de combatare a dezinformărilor care pot afecta şi alegerile europarlamentare din România

Comisia Europeană solicită intensificarea măsurilor de combatare a dezinformărilor care pot afecta şi alegerile europarlamentare din România
Sursă foto: Comisia Europeană

Comisia Europeană a solicitat companiilor Facebook, Google şi Twitter să-şi intensifice activitatea de contracarare a campaniilor de dezinformare datorită apropierii alegerilor europarlamentare, se arată într-un comunicat de presă al Comisiei, de marţi.

Comisia a remarcat faptul că au fost făcute, totuşi, nişte progrese. De exemplu, au fost eliminate conturi false şi a fost limitată vizibilitatea unor site-uri care promovează dezinformarea.

Cu toate acestea, este de părere Comisia, e nevoie de mai multe acţiuni.

„Având în vedere apropierea alegerilor europene, orice progres înregistrat în lupta împotriva dezinformării este binevenit, dar trebuie să mergem mai mult și mai repede înainte de luna mai. Nu vrem să ne trezim în ziua de după alegeri și să ne dăm seama că ar fi trebuit să facem mai mult”, a declarat Julian King, comisarul UE pentru Securitate.

În ultimii ani, în interiorul Uniunii Europeane au existat numeroase discuţii cu privire la mai multe posibile campanii de dezinformare, unele dintre ele care se presupune că ar fi fost coordonate din ţări precum Federaţia Rusă. Astfel de discuţii au avut loc cu ocazia referendumului de indepenenta al Cataloniei, cu ocazia protestelor „Vestelor Galbele” sau chiar cu ocazia Brexitului.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
19:05 - Consilierul președintelui ucrainean: „Procesul de evacuare a apărătorilor Azovstal continuă și este dificil” (video)
19:01 - Lucian Bode, discuții cu membri ai Congresului SUA: „Am solicitat partenerilor americani sprijinul, astfel încât România să poată răspunde cât mai bine provocărilor umanitare și de securitate”
18:58 - Ambasadei Rusiei în România a venit cu o replică pentru zvonurile potrivit cărora Putin ar fi grav bolnav: „Informațiile sunt la fel de false precum și cele despre masacrele comise în Ucraina”
18:46 - Cristian Bușoi: UE a făcut astăzi un pas uriaș pentru a tăia Rusia de pe lista furnizorilor de gaz și pentru a a accelera tranziția ecologică
18:38 - Aleksei Arestovich, consilierul lui Zelenski consideră că autoritățile ruse ar putea ceda Crimeea Ucrainei: „Peninsula va deveni din nou ucraineană”
18:35 - Ministerul apărării ucrainean: „Rusia a trimis mai mulți luptători din Siria în Ucraina. Avem dovezi”
18:23 - Eugen Tomac, după discursul istoric al Maiei Sandu din PE: Republica Moldova, o victimă a înțelegerii între Hitler și Stalin. UE are obligația să își ia revanșa față de acest ținut locuit de români (VIDEO)
18:16 - Un pompier din Argeș și-a pierdut viața în timp ce stingea un incendiu de vegetație izbucnit pe Autostrada 1
18:01 - Prețul lui Viktor Orban pentru a renunța la petrolul rusesc. Ce sume avansează Ungaria
17:58 - Momente cumplite pentru Florin Călinescu. Ce diagnostic a primit cunoscutul actor din partea medicilor