Conducerea ministerului Tineretului și Sportului, contestată în stradă: Angajații acuză inechități salariale

Conducerea ministerului Tineretului și Sportului, contestată în stradă: Angajații acuză inechități salariale
Foto: targovistenews.ro

Grevă la ministerul Tineretului și Sportului. Conducerea ministerulului e contestată în stradă de angajații care acuză inechități salariale, informează B1 TV.

Principala nemulțumire a angajațiilor din instituțiile aflate în subordinea ministerului este de natură salarială. Oamenii cer aplicarea corectă a hotărârii de guvern 1/2007 și să se țină cont de noul salariu minim pe economie de 1450 de lei.

Deocamdată, protestul se desfășoară sub forma unei greve japoneze. Angajații vor purta la mâni banderole, vor ieși în fața instituțiilor și se vor fotografia cu spatele către fotograf și cu fața către instituții pentru a sublinia atitudinea ministerului care până acum le-a întos spatele.

Oamenii spun că dacă revendicările lor nu vor fi ascultate să gândesc să declanșeze conflictul colectiv de muncă și iau în calcul chiar și organizarea de proteste de stradă.

Tags:
Ultima oră
15:46 - O mare victorie: Indexarea alocațiilor pentru copii în Austria încalcă legea UE!
15:30 - Marcel Ciolacu, replică la acuzațiile aduse de liberali ministrului Sănătății: Am să-i solicit lui Alexandru Rafila să-și ceară scuze că nu mai sunt 500 de decese pe zi (VIDEO)
15:23 - Marcel Ciolacu: Evaluarea miniștrilor, dacă dorim să trăim într-o țară normală, o face primul-ministru. Eu cred că România are nevoie de această coaliție (VIDEO)
15:21 - Acuzații grave, aduse la adresa lui Cătălin Zmărăndescu. Cum ar fi încălcat regulamentul de la Survivor România 2022
15:17 - Marcel Ciolacu, după întâlnirea cu ambasadoarea Franței: I-am transmis să facem din aderarea României la spațiul Schengen o prioritate în mandatul președinției franceze a Consiliului UE
15:11 - Motivul incredibil pentru care Jason Momoa și Lisa Bonet se despart după 16 ani. Totul a pornit de la vaccin
14:56 - Judecătorii australieni au motivat decizia de expulzare a lui Novak Djokovic. Argumentele lor
14:42 - Simona Halep, calificată în turul al treilea de la Australian Open după o adevărată demonstrație de forță. Finalista ediției din 2018 a cedat doar două ghemuri în partida cu Haddad Maia
14:42 - Florin Cîțu, semnal de alarmă în PNL. Liberalul, îngrijorat că Ministerul Finanțelor se împrumută la dobânzi foarte mari, iar investitorii își pierd încrederea în Guvern (surse)
14:37 - Un bărbat a murit, în timp ce era tras cu colacul pe zăpadă. Alte două femei au fost grav rănite