Conducerea ministerului Tineretului și Sportului, contestată în stradă: Angajații acuză inechități salariale

Conducerea ministerului Tineretului și Sportului, contestată în stradă: Angajații acuză inechități salariale
Foto: targovistenews.ro

Grevă la ministerul Tineretului și Sportului. Conducerea ministerulului e contestată în stradă de angajații care acuză inechități salariale, informează B1 TV.

Principala nemulțumire a angajațiilor din instituțiile aflate în subordinea ministerului este de natură salarială. Oamenii cer aplicarea corectă a hotărârii de guvern 1/2007 și să se țină cont de noul salariu minim pe economie de 1450 de lei.

Deocamdată, protestul se desfășoară sub forma unei greve japoneze. Angajații vor purta la mâni banderole, vor ieși în fața instituțiilor și se vor fotografia cu spatele către fotograf și cu fața către instituții pentru a sublinia atitudinea ministerului care până acum le-a întos spatele.

Oamenii spun că dacă revendicările lor nu vor fi ascultate să gândesc să declanșeze conflictul colectiv de muncă și iau în calcul chiar și organizarea de proteste de stradă.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
20:59 - Cât costă cazarea în resortul de lux unde s-a filmat Insula Iubirii. Prețurile variază în funcție de sezon
20:59 - Tănase Stamule, revoltat față de „Planul Simion”: Cetățenii trebuie să știe că ăia nu erau oameni de bună-credință, care așteptau apartamente, ci erau membri AUR, care erau puși să prostească populația (VIDEO)
20:37 - Bărbat din Reșița, arestat pentru viol asupra propriei fiice. Chiar fata de 14 ani l-a denunțat la Poliție
20:27 - Șofer prins drogat la volan în București. Era în stare inconștientă
20:16 - Roxana Ciuhulescu, despre legătura paranormală cu tatăl ei, care s-a stins din viață la 37 de ani: „Mi s-a întâmplat să îl simt, s-au întâmplat lucruri”
20:04 - Creșterea veniturilor românilor prin deciziile PSD din ultimul an impulsionează firmele românești: nou record la credite
20:02 - Fact-check despre PNRR-ul României, după atacul USR la adresa Guvernului: suntem în prima jumătate a ierarhiei europene, cu 38 de reforme îndeplinite din 66 asumate
19:55 - Plaja cu apă turcoaz de pe litoralul românesc. Turiștii vin și cu rulotele
19:51 - Sergiu Bîlcea (PNL), despre salariile mari ale bugetarilor din domeniul Energiei: E normal ca un asemenea director, care semnează milioane de euro, să fie remunerat la un anumit nivel, dar el trebuie să vină cu rezultate clare (VIDEO)
19:49 - Humelnicu (PSD): Schimburile comerciale dintre România și Ungaria sunt binevenite și în creștere, dar cred că poziția noastră ar trebui să fie mult mai fermă când anumiți oameni vorbesc despre anumite ținuturi (VIDEO)