Contabilitatea în era digitală: Profesia de expert contabil împlinește 95 de ani (VIDEO)

Contabilitatea în era digitală: Profesia de expert contabil împlinește 95 de ani (VIDEO)
Foto: bihon.ro

Anul acesta se împlinesc 95 de ani de la apariția breslei contabililor în România. Experţii contabili vor sărbători în cadrul Congresului Național al Experţilor Contabili, eveniment care are loc la doi ani şi care se desfăşoară zilele acestea la Bucureşti.

"Astăzi, aniversăm 95 de ani de de la recunoașterea profesiei. Profesia de contabile este o profesie veche. Necesitatea ținerii evidenței banilor și a inventarului a apărut încă din antichitate. În 1921 prin decret regal în România a fost recunpscută profesia. Am fost printre primele țări din Europa care am recunoscut profesia, în 1935 fiind organizat Congresul Internațional de Contabilitate la București" a declarat prof . univ. dr. Robert Aurelian Şova , președinte CECCAR.

Principala tema de discutie a congresului o constituie profesia de expert contabil in era digitala: provocari dar si oportunitati!

"Trecerea la tehnologie a propus care mare parte din serviciile tradiționale ale profesiei să fie automatizate și în felul acesta expertul contabil să se orienteze către servicii de valoare adăugată necesare anteprenorului și aici mă refer la servicii de consiliere, servicii de consultanță și chiar servicii de educație" a precizat președintele CECCAR.

Contabilitatea în era digitală: Profesia de expert contabil împlinește 95 de ani

#DIRECT_ONE_7ynv1q#

Urmăriți B1TV.ro și pe