Copiii luaţi de autorităţile norvegiene ar fi primit cetăţenia română în decembrie. Băsescu, despre cazul Bodnariu: Partea română să ceară repatrierea propriilor cetățeni (VIDEO)

Copiii luaţi de autorităţile norvegiene ar fi primit cetăţenia română în decembrie. Băsescu, despre cazul Bodnariu: Partea română să ceară repatrierea propriilor cetățeni (VIDEO)

Cazul familiei Bodnariu din Norvegia a scandalizat opinia publică din România care consideră că aceasta are parte de un tratament inuman și nu este normal ca cei cinci copii să fie luați din sânul familiei, mai ales că motivația celor de la protecția copilului nu este întemeiată.

În același timp, Traian Băsescu declară despre acest caz că partea română „poate să ceară repatrierea propriilor cetățeni și poate să se îngrjiească să respingă modul abuz de a lua copiii din familie. Cum poți să iei un copilaș de patru luni de la sânul mamei? E inuman, revoltător ca abordare„.

Copiii aceștia au fost luați din familie fără o hotărâre judecătorească. Nu au fost luați temporar, ci au și fost plasați într-o procedură de adopție internațională. Cum poți să faci așa ceva, luându-i din familie fără o hotărâre judecătorească? Că nu i-a luat de la un orfelinat unde erau în grija statului. Mama lor era statul norvegian… Nu, mama lor era o femeie și tatăl lor era un bărbat, care formau o familie. Deci, îi împrăștii la diverse familii, o dată, și, pe urmă, iei un copil de patru luni de la sânul mamei? Ce stat este acesta? (…) Când, tu, stat norvegian, ajungi să iei decizii de a lua copiii unei familii în baza a ce spune un copil de cinci ani investigat de niște șmecheri psihologi ca să afle dacă i-a dat mama sau tata o pălmuță la fund„, a spus liderul MP.

Recent a apărut și informația, potrivit unor surse citate de digi24.ro, că cei cinci copii ar fi obținut și cetățenia română în luna decembrie, în regim de urgenţă. Așa se poate explica mobilizarea părții române care are loc atât de târziu, deși cazul a luat amploare în luna noiembrie 2015.

Problema, însă, este că în Norvegia este ilegal să ai două cetățenii, statul nerecunoscând dubla cetățenie. Potrivit știridindiaspora.com, și tatăl copiilor, Marius Bodnariu, ar avea dublă cetățenie.

Între timp a venit și o reacție din partea președintelui Klaus Iohannis – o postare de patru rânduri scrisă pe Facebook. (Detalii AICI)

Traian Băsescu, despre cazul Bodnariu: Partea română să ceară repatrierea propriilor cetățeni.

Briefing susținut de președintele Mișcării Populare, Traian Bă…Traian Băsescu despre cazul familiei BodnariuLive aici: https://www.privesc.eu/arhiva/65138

Posted by Privesc.Eu on 12 Ianuarie 2016

Urmăriți B1TV.ro și pe