CORONAVIRUS | A treia tranşă de vaccin Moderna, de 42.000 de doze, ajunge vineri în ţară

CORONAVIRUS | A treia tranşă de vaccin Moderna, de 42.000 de doze, ajunge vineri în ţară
Foto: Hepta - Abaca Press / Utrecht Robin/ABACA

A treia tranşă de vaccin produs de Moderna, respectiv 42.000 de doze, va ajunge, vineri, la Institutul Naţional de Cercetare–Dezvoltare Medico–Militară „Cantacuzino” , transportul fiind asigurat de firma producătoare.

Dozele de vaccin vor fi aduse la București pe cale terestră, transmite Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV).

Dozele vor fi depozitate la Centrul Naţional de Stocare, urmând ca în perioada următoare să fie distribuite în centrele regionale existente la nivel naţional.

Centrul Naţional de Stocare a vaccinurilor împotriva COVID-19 din cadrul Institutului „Cantacuzino” este complet autorizat şi avizat de către Autoritatea Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din România – autoritatea naţională cu competenţă în domeniul medicamentului de uz uman. Ca urmare a primirii autorizaţiei din partea ANMDMR, Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino” poate desfăşura, în calitate de distribuitor angro, operaţiuni de deţinere, custodie şi livrare pentru medicamente cărora li se aplică criterii suplimentare de tipul: produse în acord cu art. 806 din Legea 95/2006 republicată: medicamente imunologice, respectiv produse cu distribuţie în „lanţul rece” (care necesită manipulare la temperaturi scăzute).

A început administrarea de vaccinuri Moderna

Amintim că primele 6.443 de doze de vaccin anti-COVID produs de compania Moderna au fost administrate, joi, în România, fiind înregistrată o singură reacție adversă.

Persoanele programate la vaccinare pentru doza I, în perioada 4-16 februarie, vor primi vaccinul Moderna și vor efectua rapelul la 28 de zile, în conformitate cu indicațiile producătorului acestui tip de vaccin.

În cursul zilei de joi, în țara noastră, au fost imunizate 22.593 de persoane, dintre care 13.490 au primit doza de rapel.

Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a anunțat că în ultimele 24 de ore au fost vaccinate 22.593 de persoane.

Bilanțul persoanelor vaccinate în România

În ultimele 24 de ore, pe teritoriul României au fost vaccinate 22.593 de persoane. De la debutul campaniei de vaccinare, au fost imunizate 629.279 de persoane.

Dintre acestea, 463.763 au primit prima doză, în timp ce 165.516 au primit și rapelul. Pentru moment, rapelul a fost administrat doar în cazul persoanelor vaccinate cu Pfizer.

În ultimele 24 de ore, au fost semnalate 84 de reacții adverse, iar în total, de la începutul campaniei de vaccinare, în data de 27 decembrie 2020, au fost înregistrate 2.114 de reacții adverse.

Bilanțul cazurilor de coronavirus în România

Grupul de Comunicare Strategică (GCS) a anunțat, joi, în raportul zilnic, confirmarea a 2.668 de noi cazuri de infectare cu coroanvirus, pe teritoriul României.

Conform raportării transmise joi, la ora 13.00, în prezent, în unitățile medicale din România sunt internați 7.747 de pacienți diagnosticați cu COVID-19, dintre care 984 de află la terapie intensivă. Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 671 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

În ultimele 24 de ore au fost efectuate 25.234 de teste RT-PCR (16.477 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 8.757 la cerere) și 7.267 de teste rapide antigenice.

Autoritățile mai transmit că de miercuri până joi au fost întregistrate 75 de decese în rândul persoanelor infectate cu coronavirus.

Ultima oră
21:27 - Gabriela Firea: Solicit primarului general să anuleze de îndată taxa de intrare în Târgul de Crăciun din București. Și familiile cu venituri mici au dreptul să viziteze un târg de Crăciun! (VIDEO)
21:09 - Nicolae Ciucă: Scopul întâlnirii cu Nicușor Dan, să mă asigur că bucureștenii nu vor fi lipsiți de energie termică și apă caldă în această iarnă, dar și să mă informez despre problemele Primăriei Generale
20:46 - Varianta Omicron, detectată și în Germania și Italia. Patru țări europene au depistat până acum cazuri de infectare cu tulpina sud-africană
20:33 - Mihaela Sandu, medalie de bronz la Campionatul European de Șah pe echipe. Rezultate excelente și pentru Bogdan Deac, care continuă să avanseze în clasamentul mondial
20:15 - Restricțiile din Capitală, prelungite până pe 8 decembrie: Masca rămâne obligatorie / La ceremoniile de 1 Decembrie pot participa doar persoane vaccinate sau trecute prin boală (DOCUMENT)
19:40 - Testare pentru toate persoanele care sosesc în Marea Britanie. Condițiile de intrare în țară, înăsprite după depistarea unor infectări cu varianta Omicron
19:20 - Șeful WTA, profund îngrijorat că Shuai Peng ar fi „cenzurată”. Tenismena dispăruse săptămâni întregi după ce a acuzat un fost vicepremier al Chinei că ar fi violat-o
18:52 - Viktor Orban, scrisoare de felicitare pentru Nicolae Ciucă: Pandemia a arătat că Ungaria și România pot conta întotdeauna una pe cealaltă / Premierul ungar, încântat de prezența UDMR la guvernare
18:32 - Circa 62.000 de persoane vaccinate în ultimele 24 de ore. Peste 7,71 milioane au primit măcar o doză în cele 11 luni scurse de la debutul campaniei
18:14 - Horoscop Alina Bădic pentru săptămâna 28 noiembrie – 4 decembrie. În această perioadă, puterea e a celor echilibrați și cu forță sufletească (VIDEO)