CORONAVIRUS | CEO-ul Pfizer: A treia doză de vaccin este probabil necesară în 12 luni

CORONAVIRUS | CEO-ul Pfizer: A treia doză de vaccin este probabil necesară în 12 luni
Foto: hepta.ro/Abaca Press / Utrecht Robin/ABACA

Directorul executiv al Pfizer, Albert Bourla, a declarat că oamenii vor avea, „probabil”, nevoie de o doză de rapel a unui vaccin Covid-19 în termen de 12 luni de la vaccinarea completă. Comentariile sale au fost făcute publice joi, dar au fost înregistrate la 1 aprilie.

Mai mult, acesta a spus că este posibil ca oamenii să fie nevoiți să se vaccineze împotriva coronavirusului anual.

„Un scenariu probabil este că va fi probabil necesitatea unei a treia doze, undeva între șase și 12 luni și apoi de acolo, va exista o revaccinare anuală, dar toate acestea trebuie confirmate. Și din nou, variantele vor juca un rol cheie ”, a declarat el pentru Bertha Coombs de la CNBC în timpul unui eveniment cu CVS Health.

„Este extrem de important să suprimăm grupul de persoane care pot fi susceptibile la virus”, a spus Bourla.

Comentariul vine după ce CEO-ul Johnson & Johnson , Alex Gorsky, a declarat pentru CNBC în februarie că este posibil ca oamenii să fie nevoiți să se vaccineze împotriva Covid-19 anual, la fel ca vaccinurile gripale sezoniere.

Cercetătorii încă nu știu cât durează protecția împotriva virusului după ce cineva a fost complet vaccinat.

Pfizer a declarat la începutul acestei luni că vaccinul său Covid-19 a fost cu peste 91% eficient în protejarea împotriva coronavirusului și cu peste 95% împotriva bolilor severe până la șase luni după a doua doză. Vaccinul Moderna, care utilizează o tehnologie similară cu cea a lui Pfizer, s-a dovedit a fi extrem de eficient la șase luni.

Datele Pfizer s-au bazat pe mai mult de 12.000 de participanți vaccinați. Cu toate acestea, cercetătorii spun că mai sunt necesare mai multe date pentru a determina dacă protecția durează după șase luni.

Joi, directorul științific al răspunsului Covid al administrației Biden, David Kessler, a declarat că americanii ar trebui să se aștepte să primească doze de rapel pentru a se proteja împotriva variantelor de coronavirus.

Kessler le-a spus parlamentarilor americani că vaccinurile autorizate în prezent sunt extrem de protectoare, dar a menționat că noile variante ar putea „contesta” eficacitatea dozelor.

„Nu știm totul în acest moment”, a spus el subcomitetului House Select pentru criza coronavirusului.

„Studiem durabilitatea răspunsului anticorpilor”, a spus el. „Pare puternic, dar există o oarecare scădere în acest sens și, fără îndoială, variantele provoacă … acestea fac ca aceste vaccinuri să funcționeze mai greu. Deci, cred că doar în scopuri de planificare, doar în scopuri de planificare, cred că ar trebui să ne așteptăm să avem nevoie să creștem”.

În februarie, Pfizer și BioNTech au declarat că testează o a treia doză din vaccinul Covid-19 pentru a înțelege mai bine răspunsul imun împotriva noilor variante ale virusului.

La sfârșitul lunii trecute, Institutele Naționale de Sănătate au început să testeze un nou vaccin Covid de la Moderna în plus față de cel pe care îl are deja, conceput pentru a proteja împotriva unei variante problematice găsite pentru prima dată în Africa de Sud.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
07:21 - Cum pot plăti companiile din UE pentru gazul rusesc fără a încălca sancțiunile împotriva Rusiei. Explicațiile Comisiei Europene
23:51 - 20 de civili au murit în urma bombardamentelor din Donețk și Lugansk
23:50 - Austria nu intenţionează să adere la NATO. Ministrul de externe Schallenberg: „Avem şi o istorie diferită şi cred că trebuie pur şi simplu să se ţină seama de asta”
23:46 - Turcia spune că nu va aproba aderarea Suediei și Finlandei la NATO și că reprezentanții celor două țări „nu ar trebui să se obosească” să vină la Ankara. Care sunt nemulțumirile lui Erdogan
23:15 - Activitatea partidului comunist, interzisă pe teritoriul Ucrainei
23:13 - Ministerul Sănătății, precizări despre distribuirea pastilelor cu iodură de potasiu / Secretarul de stat Brădățan a exprimat un punct de vedere nume personal, spune instituția
22:42 - Procurorul general ucrainean, Irina Venediktova, anunță că autoritățile din Ucraina au identificat 45 de soldaţi ruşi care au comis crime de război
22:38 - Tanczos Barna: Se depune prima plângere penală pe infracțiunea de îngropare de deșeuri. Fapta nu se mai sancționează contravențional, ci cu închisoare de la 3 la 5 ani (VIDEO)
22:33 - Un pacient de 18 ani, din Prahova, ar fi fost agresat sexual de un asistent
22:11 - Șeful MAI, întrevedere în SUA cu un oficial american de rang înalt. Lucian Bode: Traficul de persoane, un flagel care distruge multe vieți. Avem „toleranță-zero” față de această formă de criminalitate