CORONAVIRUS | Medicul Emilian Imbri: Nu suntem pe un platou, suntem pe un urcuș. Spitalele sunt pline. La ”Babeș” se consultă și în salvare, în fața camerelor de gardă. Vom ajunge să ne uităm unii la alții (VIDEO)

CORONAVIRUS | Medicul Emilian Imbri: Nu suntem pe un platou, suntem pe un urcuș. Spitalele sunt pline. La ”Babeș” se consultă și în salvare, în fața camerelor de gardă. Vom ajunge să ne uităm unii la alții (VIDEO)
Foto: ASSMB

Medicul Emilian Imbri, fost director al Spitalului Victor Babeș din București, a declarat, joi, într-o intervenție telefonică în cadrul Știrilor B1 TV, că România nu se află nicidecum pe un platou în privința infectărilor cu coronavirus, ci este pe un trend ascendent care ar putea duce până la situația de la finalul anului trecut, când au fost înregistrate peste 10.000 de cazuri zilnice de COVID-19.

Emilian Imbri:Faptul că două-trei zile la rând sunt în jur de 6.000 de infectări declarate, nu înseamnă că suntem pe un platou

”Faptul că două-trei zile la rând sunt în jur de 6.000 de infectări declarate și de care știm singur, nu înseamnă că suntem pe un platou. Noi suntem pe un urcuș, nu știm unde este vârful. Vârful este teoretic stabilit că s-ar putea să ajungem cel puțin la numărul de infectări de anul trecut, din noiembrie-decembrie, deci 10.000-12.000 de infectări. (…) Noi trebuie să trăim ziua de astăzi și trebuie să luăm măsuri pentru ziua de astăzi pentru că ziua de mâine poate să fie cu surprize, care nici într-un caz nu sunt plăcute. Ceea ce trebuie să reținem foarte clar este că transmiterea se face mai rapid. Spitalele sunt pline în momentul de față, așa că vocile acelea care spun că se minte, că spitalele sunt goale… vă rog frumos să nu credeți nimic. În momentul de față, spitalele sunt pline. Ce știu de la colegii mei din Spitalul «Babeș» este că se consultă și în salvare, în fața camerelor de gardă, pentru că în camerele de gardă este plin de pacienți care așteaptă fie să fie consultați, fie să se externeze cineva, să poată fi internați, pentru că medicii consideră că este riscant dacă le-ar îngădui să mai meargă o zi-două acasă”, a declarat Emilian Imbri.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Emilian Imbri:Trebuie să ne sperie gravitatea cazurilor

Totodată, medicul a subliniat că nu numărul de cazuri zilnice este îngrijorător în acest moment, ci gravitatea acestora.

”În momentul de față, trebuie să ne sperie nu faptul că sunt 6.000. (…) Trebuie să ne sperie gravitatea cazurilor, faptul că sunt cazuri cu simptomatologie severă, că toți au nevoie de oxigen. (…)

Unde vom ajunge? Vom ajunge să ne uităm unii la alții. E foarte simplu. Când vom ajunge în situația asta? Când cei de acum sunt într-o veselie, umblă deși știu că sunt pozitivi, vor face noi victime, indirect”, a mai spus Emilian Imbri.

Situația actualizată a cazurilor de coronavirus, în România

6.174 de noi cazuri de infectare cucoronavirus au fost confirmate în România, în ultimele 24 de ore, conform datelor transmise de Grupul de Comunicare Strategică. Asta în condițiile în care, în același interval au fost prelucrate 27.564 de teste RT-PCR și 10.821 de teste rapide antigenice.În prezent, în spitalele de profil din România sunt internați 11.478 de pacienți diagnosticați cuCOVID-19, iar 1.286 dintre ei se află în secțiile de terapie intensivă. Totodată, de miercuri până joi, și-au pierdut viața 90 de persoane infectate cucoronavirus.

Urmăriți B1TV.ro și pe