CORONAVIRUS | Nelu Tătaru: Ce va fi de Crăciun depinde de ce va fi mâine sau peste două-trei săptămâni. Dacă nu gestionăm aceste săptămâni, nici nu vreau să mă gândesc la Crăciun (VIDEO)

CORONAVIRUS | Nelu Tătaru: Ce va fi de Crăciun depinde de ce va fi mâine sau peste două-trei săptămâni. Dacă nu gestionăm aceste săptămâni, nici nu vreau să mă gândesc la Crăciun (VIDEO)

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat luni, în cadrul emisiunii „Talk B1”, că situația epidemiologică în care România se va afla de Crăciun depinde de cât de mult sunt respectate regulile de protecție sanitară în acest moment. În acest context, ministrul a explicat cât timp trebuie să treacă pentru a se ajunge la un stadiu de platou în ceea ce privește numărul zilnic al infectărilor și ce altă perioadă este necesară pentru a se intra pe un trend descendent.

Ministrul Sănătății:Ce va fi de Crăciun depinde de ce va fi mâine, de ce va fi peste două, trei sau patru săptămâni

”Eu nu știu ce va fi de Crăciun. Ce va fi de Crăciun depinde de ce va fi mâine, de ce va fi peste două, trei sau patru săptămâni. Dacă noi nu gestionăm aceste săptămâni, nici nu vreau să mă gândesc la Crăciun. Noi avem, în acest moment, niște repere. Barometrele mele sunt unitățile de primiri urgențe, internările, decesele, terapia intensivă cu extensie. (…) În condițiile în care eu respect niște reguli… avem trei cicluri de 14 zile, ar trebui să ajung la un platou. Va trebui să continui cu încă trei cicluri de 14 zile ca să încep să scad. Cine crede că dacă eu astăzi respect sau nu respect voi avea previziunea că voi avea un Crăciun liniștit și voi merge la munte sau în străinătate, se înșală”, a spus Nelu Tătaru.

Astfel, ministrul a insistat asupra necesității ca toată lumea să se mobilizeze și să respecte regulile de protecție sanitară instituite de autorități.

Gândiți-vă că nu suntem numai noi. Toate țările își închid granițele, sunt 25 de țări din Europa înaintea noastră, membre ale Comunității europene sau nu care, când vin la noi, intră în carantină și țările care sunt sub noi ne impun nouă carantina. Condițiile sunt foarte clare: respectăm niște reguli 28 de zile – vom ajunge la un platou, le mai respectăm încă 28 de zile – vom începe să scădem. Dacă nu le respectăm nu vom face decât ca noi, ca sistem medical, să luptăm întinși la maximum și autoritățile locale să îi caute pe cei care nu respectă. Cred că ar trebui să ajungem toți la un numitor comun – respectarea unor reguli, un tratament de calitate, în condiții de presiune scăzută”, a mai declarat Nelu Tătaru.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Ludovic Orban: Petrecerea de Revelion este considerată opetrecereprivată și nu se va putea organiza

Despre felul în care se vor desfășura sărbătorile de iarnă în contextul pandemiei de coronavirus a vorbit recent și premierul Ludovic Orban. Șeful Guvernului a explicat căpetrecerile de Revelion sunt considerate petreceri private şi nu vor putea fi organizate, iar românii care vin în ţară de Crăciun vor intra în carantină dacă se întorc din ţări cu un indice de infectare mai mare decât cel înregistrat de România.

„Din punctul meu de vedere,petrecerea de Revelion este considerată opetrecereprivată, cum sunt nunţile, botezurile şi alte tipuri de petreceri private. Pot să se ducă la hotel, dar nu se vor putea organiza petreceri private”, a spus Orban la finalul săptămânii trecute.

”Până la Revelion mai avem mult, cel mai important este să ne mobilizăm în această perioadă. Dacă oamenii respectă regulile de protecție sanitară, indiferent unde se găsesc, vom putea reveni cât mai repede la un nivel de normalitate”, a mai spus Ludovic Orban, luni.

Urmăriți B1TV.ro și pe