Crin Antonescu, vizat într-un dosar DNA. Noi documente arată cum a ajuns liberalul în posesia unui apartament de lux (FOTO)

Crin Antonescu, vizat într-un dosar DNA. Noi documente arată cum a ajuns liberalul în posesia unui apartament de lux (FOTO)
Foto: hotweek.ro

Procurorii DNA anchetează modul în care fostul lider liberal Crin Antonescu și soția sa, europarlamentarul Adina Vălean, au reușit să cumpere un aparatament de lux la un preț sub nivelul pieței de atunci. În legătură cu acest dosar, jurnaliștii de la stiripesurse.ro au reușit să obțină mai multe documente.

Dosarul a fost deschis în baza unui denunț făcut de Alina Petre, fostă Măgureanu. Potrivit unor surse judiciare, apartamentul achiziționat de Antonescu și soția lui a costat oficial aproximativ 240.000 de euro, dar sunt suspiciuni rezolnabile că prețul ar fi fost în realitate mult subevaluat, iar subevaluarea s-ar fi făcut pentru ca suma plătită să se încadreze perfect în veniturile declarate de familie.

Documentele pot fi consultate AICI.

Apartamentul lui Antonescu a costat 378.000 euro la roșu în mod real susțin aceași surse, fără TVA și fără finisaje. Cel care a vorbit cu un evaluator ar fi fost Marian Măgureanu, astfel încât Adina Vălean și Crin Antonescu să poată face împrumutul bancar care se încadra în veniturile declarate legal. Diferența ar fi plătit-o o firmă, potrivit declarațiilor lui Marian Măgureanu de la DNA, susțin aceleași surse.

Jurnaliștii de la stiripesurse.ro mai scriu că în această afacere a avut un rol important și Primăria Sectorului 1, prin Andrei Chiliman și Vlad Moisescu.

Potrivit libertatea.ro, vecinul lui Crin Antonescu a plătit în jur de 400.000 de euro pe o locuință cu o suprafață utilă de 175 de metri pătrați plus terase, în timp ce Crin Antonescu și soția lui au dat 280.000 de euro pentru o locuință cu o suprafață utilă de 205 metri pătrați.

Urmăriți B1TV.ro și pe