Cristian Danileț, judecător din Consiliul Suprem al Magistraturii declarații UIMITOARE despre protestele din stradă: Asta e democrație adevărată

Cristian Danileț, judecător din Consiliul Suprem al Magistraturii declarații UIMITOARE despre protestele din stradă: Asta e democrație adevărată
Foto: cristidanilet.wordpress.com

Un fostjudecător din Consiliul Suprem al Magistraturii face declarații surprinzătoare legate de protestele de săptămâna trecută, atunci când oamenii s-au întâlnit în Piața Universității pentru a-și arăta indignarea legată de legea grațierii și ordonanțele pentru Codul Penal.

Cristian Danileț și-a permis să facă o paralelă și să compare protestele care au avut loc în SUA după alegerea lui Trump, cu cele din București de duminică.

Într-un text care a fost scris pe blogul său, fostul judecătorCristian Danileț este de partea protestatarilor și le susține cauza.

„Ambele evenimente au puncte comune: prin acte civice au legitimat noua putere politică, iar acum se pune probleme dacă prin civism mai poate fi controlat politicul în vreun fel. Astfel, la ei Trump a fost ales Președintele SUA și tocmai a depus jurământul; ca urmare, Trump a ajuns și rămâne Președintele SUA, indiferent ce presiune va exista. La noi, o nouă putere a fost aleasă pentru a conduce țara, iar aceasta tocmai a anunțat că vrea să pune în libertate mai multe mii de deținuți și să dezincrimineze unele fapte penale, măsuri care privesc inclusiv infracțiuni de serviciu și de corupție; dincolo de presiunea străzii, Parlamentul/Guvernul are dreptul exclusiv să pună în libertate pe cine dorește. Și atunci, ce urmăresc protestatarii? Actele pe care Trump le poate face și actele pe care Guvernul României le poate face sunt acte politice. Tot ceea ce vor face ei se presupune că are girul alegătorilor. Aceste acte ale lor, odată adoptate, nu pot fi întoarse de către cetățenii adunați în stradă. Dar, democrația de tip reprezentativ pe care o trăim se bazează pe un lucru simplu: cel care este ales nu poate face orice. Cine înțelege acest lucru, înțelege esența democrației.” este o parte din ceea ce a scris Danileț pe blog, potrivitstiripesurse.ro.

Ultima oră