Cristian Sima, scrisoare către Cătălin Predoiu: O fotografie demontează complet o declarație a candidatului PNL la Primăria Capitalei (FOTO)

Cristian Sima, scrisoare către Cătălin Predoiu: O fotografie demontează complet o declarație a candidatului PNL la Primăria Capitalei (FOTO)

Detalii necunoscute ies la iveală din trecutul lui Cătălin Predoiu. Într-o scrisoare deschisă adrersată candidatului PNL la primăria Capitalei, brokerul Cristian Sima dezvăluie o parte din drumul urmat de Predoiu pentru a se ridica în politică.

Într-unul din pasajele scrisorii adresate lui Cătălin Predoiu, Cristian Sima spune că a fost trădat de actualul candidat al liberalilor. Mai mult se pare că Predoiu nici nu prea ar vrea să se ştie de prietenia din el şi brokerul fugar. De asta ar fi cerut arhiva acestuia.

“Mă uimeşte că te interesează acea arhivă. Ştii bine că nu există nimic compromiţător pentru tine în ea. De la primul interviu pe care l-am dat, din Islanda, am spus că după mine eşti cel mai curat şi cinstit ministru postdecembrist. Ţi-am gestionat banii în bursă, ai câştigat, ţi i-ai retras, ai plătit impozitele, de ce ţi-ar fi frică acum? Doar ai delegat alte persoane să facă achiziţiile la minister, nu te-ai amestecat niciodată”, scrie Cristian Sima în scrisoarea postată ăe Facebook

Brokerul îi reproşează lui Predoiu şi lipsa de direcţie politică. Prea multe tabere schimbate, spune Cristian Sima.

”Socoteala ta că în politică e bine să faci casă bună cu toată lumea, pentru că în marile funcţii se ajunge fiind numit, şi nu ales, s-a stricat când Crin s-a opus să rămâi ministru în primul guvern Ponta. Te-ai dus la Băsescu să te ajute, de ce nu te-ai dus la Hrebenciuc? Astăzi, eşti în fața votului popular şi încerci să te dezici de toţi prietenii din politică. Tot atunci îţi spuneam că cine e prieten cu toată lumea nu e prieten cu nimeni şi că într-un război, şi politic fie el, e nevoie să alegi o tabără şi s-o păstrezi”, mai scrie brokerul.

Scrisoarea vine la scurt timp după ce un filmuleț în care Cătălin Predoiu apare lângă Cristian Sima a fost distribuit pe net. În imagini cei doi sunt arătaţi dansând extrem de fericiţi şi cu pahare de vin în mână.

La rândul său, Cătălin Predoiu a reacţionat şi spune că nu a făcut nimic ilegal. Era doar o petrecere cu unul dintre cei mai cunoscuţi oameni din România de la acea vreme, se apără candidatul PNL.

“Nu am facut nimic de care să-mi fie rușine în viață, nimic ilegal, imoral, pozele despre care vorbește sunt reale, sunt poze dintr-o perioadă în care domnul Sima era unul dintre cei mai apreciați din Romania. Sunt poze în care nu fac nimic altceva din ceea ce face orice român de revelion, adică bea un pahar de vin, se simte bine”, a spus Predoiu.

”Sunt informații aruncate pe piață și acum doi ani, e o țesătură incorectă. Am spus că nu intru în acest joc care vizează de fapt crearea unui subiect în plină campanie electorală. Este o țesătură bazată pe interpretări politice, în mare parte bazate pe interpretări personale (…) Relația mea cu domnul Sima a fost ca și cu oricare om. I-am dat ”Bună ziua!” și cam atât, o relație civilizată”, a mai declarat Cătălin Predoiu conform lui Cristian Sima.