CSM cere anchetarea procurorilor care i-au închis lui Bercea Mondial peste 100 de dosare

CSM cere anchetarea procurorilor care i-au închis lui Bercea Mondial peste 100 de dosare

Unul dintre membrii Consiliului Superior al Magistraturii, Horațius Dumbravă, a ridicat, miercuri, în plenul CSM, o problemă privind Sandu Anghel și cele peste 100 de dosare ale sale care au primit NUP de-a lungul anilor, informează B1 TV.

Dumbravă susține că ar trebui sesizată Inspecția Judiciară a CSM având în vedere numărul mare de dosare în care era menționat numele lui Bercea Mondial, dosare care au fost închise de-a lungul timpului.

Au fost mai multe sesizări legate de Bercea Mondial, doar dosarele fiind soluționate cu neînceperea urmăririi penale, lucru care ar presupune că acesta ar avea legături cu mai mulți magistrați.

Dacă se va sesiza Inspecția Judiciară, vor urma apoi controale la parchetele implicate pentru a se afla în ce condiții s-au dat aceste soluții.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
18:46 - Cristian Bușoi: UE a făcut astăzi un pas uriaș pentru a tăia Rusia de pe lista furnizorilor de gaz și pentru a a accelera tranziția ecologică
18:38 - Aleksei Arestovich, consilierul lui Zelenski consideră că autoritățile ruse ar putea ceda Crimeea Ucrainei: „Peninsula va deveni din nou ucraineană”
18:35 - Ministerul apărării ucrainean: „Rusia a trimis mai mulți luptători din Siria în Ucraina. Avem dovezi”
18:23 - Eugen Tomac, după discursul istoric al Maiei Sandu din PE: Republica Moldova, o victimă a înțelegerii între Hitler și Stalin. UE are obligația să își ia revanșa față de acest ținut locuit de români (VIDEO)
18:16 - Un pompier din Argeș și-a pierdut viața în timp ce stingea un incendiu de vegetație izbucnit pe Autostrada 1
18:01 - Prețul lui Viktor Orban pentru a renunța la petrolul rusesc. Ce sume avansează Ungaria
17:58 - Momente cumplite pentru Florin Călinescu. Ce diagnostic a primit cunoscutul actor din partea medicilor
17:55 - Maia Sandu la Bruxelles: „Nu suntem naivi să credem că aderarea se face peste noapte, dar nu încercăm să găsim scurtături” (video)
17:33 - Turcia a blocat începerea negocierilor pentru aderarea Finlandei și Suediei la NATO. Erdogan: Nu extrădați teroriști, dar vreți în Alianță / Niciunul dintre aliați nu ne-a arătat respect
17:28 - Președinta Comisiei Europene a comunicat un nou pachet de ajutor financiar pentru Ucraina de 9 miliarde de euro: „Investițiile vor ajuta Ucraina să devină mai puternică”