Cum a scăpat Sebastian Ghiță de DOSARUL PENAL din Serbia (VIDEO)

Cum a scăpat Sebastian Ghiță de DOSARUL PENAL din Serbia (VIDEO)

Sebastian Ghiţă a donat peste 10.000 de euro, în scopuri umanitare, ca să scape de dosarul penal din Serbia, deschis pentru paşaportul fals pe care-l avea cu el când a fost arestat. Autorităţile din Serbia au suspendat procedura penală în ancheta privind presupusa folosire de către Ghiţă a unui paşaport fals, după ce omul de afaceri a acceptat, în cadrul unui acord judiciar, să facă donaţia caritabilă, informează publicaţia sârbă Krik, citată de B1 TV.

După ce autorităţile din Serbia i-au spulberat visul de a rămâne o fantomă, Sebastian Ghiţă s-a văzut nevoit să umble la puşculiţă. Cum a fost prins în ofsaid, cu paşaport fals, Ghiţă a găsit repede o soluţie.

Surse din cadrul Parchetului din Belgrad au declarat pentru site-ul de ştiri Krik.rs că procedura penală iniţiată împotriva fostului deputat român a fost oprită după ce acesta a făcut o donaţie umanitară de 1,2 milioane de dinari sârbi, echivalentul a 10.000 de euro.

Procurorii sârbi declanşaseră ancheta privind prezentarea de acte false de către Sebastian Ghiţă în momentul reţinerii acestuia la Belgrad, în aprilie 2017.

În România, fostul parlamentar a fost văzut ultima oară în noaptea dinspre 19 spre 20 decembrie 2016, când pleca de la un eveniment organizat de SRI. Acolo a participat în calitatea sa de membru al Comisiei parlamentare de control, moment în care poliţiştii care îl filau la cererea procurorilor l-au pierdut. Potrivit unor surse, Ghiţă conducea pe DN1 cu peste 200 km/h, iar la un moment dat un alt autoturism i-ar fi blocat pe poliţişti. Ulterior, maşina lui Ghiţă a fost găsită la locuinţa sa, astfel că poliţiştii au crezut că doarme.

Ghiţă a fost prins în Belgrad, pe 13 aprilie 2017. Reţinerea lui s-a făcut la ora 23.45, acesta fiind pe o stradă din Belgrad, alături de fratele său. La legitimare, Ghiţă a prezentat un act de identitate şi un permis sloven, în timp ce fratele său le-a dat poliţiştilor actele reale. Sebastian Ghiţă a fost eliberat în mai 2017, în Serbia, după ce a plătit o cauţiune de 200.000 de euro, dar nu are voie să părăsească Belgradul.

”The Facebook Dilemma”, cea mai amplă investigație despre impactul rețelei de socializare asupra vieții private, difuzată ÎN EXCLUSIVITATE pe B1 TV, pe 1 ianuarie, de la ora 21.00

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Urmăriți B1TV.ro și pe