Demisii în lanț la UNATC: Mi-am dat demisia de onoare. E o rușine ce se întâmplă în instituția noastră

Demisii în lanț la UNATC: Mi-am dat demisia de onoare. E o rușine ce se întâmplă în instituția noastră
Foto: pinterest.com

Doi membri din Comisia de Etică de la Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică (UNATC) din București și-au dat demisia, joi, după decizia de desfacere a contractului de muncă a profesorului Andrei Rus, informează Adevărul.

Andrei Rus, profesor al UNATC,  a postat pe Facebook un mesaj de încurajare adresat tutror homosexualilor din România, în urma căruia a fost chemat de către Comisia Etică la o ședință, pentru că ar fi lezat imaginea școlii prin acea postare. În urma acestei întâlniri, s-a decis suspendarea din funcție a acestuia, care a precizat că doi dintre membrii comisiei, care au votat împotriva desfacerii contractului de muncă, și-au dat demisia.

„Pentru că a început să se scrie – cu nume – despre componenţa comisiei de etică a UNATC care a decis ieri sancţionarea mea prin desfacerea contractului de muncă, simt nevoia să menţionez scurt că domnii Mircea Ciocâltei şi Mihaela Petre, cei doi membri ai acesteia care se pare că au votat împotriva acestei decizii, şi-au înaintat astăzi demisiile din comisie. Vreau să le mulţumesc mult nu doar pentru că s-au împotrivit sancţiunii, ci pentru că au recunoscut în felul acesta că nu există probe pentru o asemenea decizie”, a scris criticul de film Andrei Rus, pe pagina sa de Facebook.

Și Laurenţiu Damian, preşedintele Senatului UNATC, şi-a dat demisia miercuri din această funcţie.

“E o ruşine ce se întâmplă la UNATC. Mi-am dat demisia de onoare. Andrei Rus şi Andrei Gorzo sunt unii dintre cei mai buni profesori de la noi. Nu ar fi trebuit convocaţi în faţa Comisiei de Etică, contractul de muncă al lui Andrei Rus nu ar fi trebuit desfăcut niciodată”, a declarat Laurenţiu Damian.

Pe de altă parte, rectorul UNATC, Adrian Titieni, a precizat că luicrurile nu sunt „așa zugrăvite”, urmând ca Senatul instituţiei sa ia decizia dacă va fi sau nu desfăcut contractul de muncă al lui Andrei Rus.

„Este decizia Comisiei de Etică, dânsul (Andrei Rus, n.r.) probabil o să facă contestaţie. Decizia a fost luată pentru că prin mediile de informare online şi prin presă au adus atingere imaginii şcolii”, a spus Adrian Titieni.

Tags:
Ultima oră
22:35 - Un turist polonez, accidentat în Munţii Latoriţei. Salvamontiștii au intervenit
22:17 - Nicușor Dan, despre angajații STB: Mâine dimineaţă, cine nu va ieşi, o să răspundă / Plângerea penală este deja depusă
22:14 - Britney Spears, „la cuțite” cu sora ei mai mică: „Ea nu a fost niciodată lângă mine”
22:09 - România ar putea impune sancțiuni economice Rusiei. Ministrul de Externe: „Efectul cumulat va fi foarte puternic” (VIDEO)
21:41 - Sindicalistul de la STB, responsabil pentru greva care a blocat Capitala: „Politica o fac în Consiliul General. La mine nu a venit decizia instanței privind suspendarea protestului” / Greva ar putea continua
21:40 - S-a aflat cine este „victima” lui Carla’s Dreams! Cui îi sunt dedicate versurile din ultima piesă: „Ce paradox…suferința ta înseamnă muzică de calitate pentru noi” (video)
21:05 - România, gata să primească militari francezi. Reacția lui Bogdan Aurescu, ministrul de Externe, după anunțul lui Emmanuel Macron (VIDEO)
21:00 - STB transmite că personalul implicat în protestele de joi refuză să îşi reia activitatea. Greva ar putea continua și vineri
20:40 - Bella Hadid a trecut prin calvar. Mărturii dureroase despre perioada în care se gândea la sinucidere: „Era tot mai greu să ies fără să beau pentru a-mi calma nervii”
20:39 - Creșterea prezenței trupelor americane în România, obiectiv prioritar pentru Guvern. Bogdan Aurescu, ministrul de Externe: „E nevoie să accelerăm procesul de planificare” (VIDEO)