Deputatul PC Gheorghe Coman a fost arestat preventiv pentru 30 de zile

Deputatul PC Gheorghe Coman a fost arestat preventiv pentru 30 de zile

UPDATE 22.05: Coman este în arestul poliţiei Capitalei, după ce Instanţa Supremă a decis arestarea preventivă a acestuia pentru 30 de zile.

Parlamentarul a fost oprit la un filtru de poliţie, în timp ce se îndrepta spre Buzău. SRI a ajutat la prinderea demnitarului. Deputatul este acuzat că s-a folosit de funcţia pe care o avea în partid pentru obţinerea de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite.

Potrivit DNA, deputatul a fost prins în 19 decembrie în timp ce se organiza un flagrant. În momentul în care a văzut procurorii, deputatul a încercat să fugă cu o maşină, l-a lovit pe denunţătorul de la care luase banii şi a intrat în coliziune cu autovehiculul în care se aflau ofiţerii operativi ai DNA. Acum, arestarea este pusă pe seama acestui fapt de avocatul său.

Deputatul Gheorghe Coman, acuzat de folosirea influenţei funcţiei de conducere din partid pentru obţinerea de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, a primit mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile, potrivit unei decizii definitive luate marţi de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Potrivit DNA, în perioada noiembrie – decembrie 2013, folosindu-se de funcţia sa din Partidul Conservator, Gheorghe Coman a solicitat unui denunţător, persoană cu funcţie de conducere în Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Buzău, diverse servicii, precum şi remiterea unor foloase materiale necuvenite, în schimbul menţinerii acestuia în funcţia publică respectivă.

Foloasele pretinse constau în asigurarea sprijinului financiar sau a produselor specifice cu ocazia eventualelor întâlniri de lucru în cadrul PC, ce urmau a fi organizate în municipiul Buzău.

Astfel, în perioada 9-16 decembrie 2013, Gheorghe Coman i-a solicitat denunţătorului să achite jumătate din contravaloarea notei de plată aferentă organizării conferinţei din 14 decembrie în municipiul Buzău, în urma căreia deputatul a fost ales preşedinte al organizaţiei judeţene a PC, respectiv suma de 3.140 lei.

Pe 18 decembrie 2013, Gheorghe Coman a fost prins în flagrant de procurori în timp primea banii de la denunţător.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:03 - Vasile Dîncu: În Europa, la nivelul întregii echipe NATO, există un deficit în ceea ce privește înzestrarea militară / Ne îngrijorează prezența Rusiei pe Insula Șerpilor
00:03 - Marea Britanie oferă vaccinul împotriva variolei pe măsură ce cazurile de variola maimuței se răspândesc rapid în țările europene
23:47 - Cristian Diaconescu: Trebuie să mai existe pe verticala de decizie la Moscova persoane cu care să se poată dialoga. S-a creat mentalul că totul se închide la Putin, dar e o autocrație cu un establishment politic uriaș (VIDEO)
23:29 - Liderul PSD, Marcel Ciolacu, despre performanțele economiei României la nivel european: „Guvernul va trebui să vină cu un nou pachet pentru a echilibra lucrurile”
23:28 - Ministerul de Externe ucrainean despre ignoranța Kremlinului: „Rusia a ales război, nu negocieri”
23:10 - Româncele și-au aflat adversarele din primul tur de la Roland Garros. Pe cine vor înfrunta Simona Halep și celelalte „tricolore” de pe tabloul principal de la Paris
23:02 - Fiona Hill, fosta consilieră a președintelui Trump: „Putin va găsi o modalitate de a-și îndeplini în continuare obiectivele din război/ El trăiește într-o bulă”
22:50 - Adela Popescu a dezvăluit care a fost cel mai stânjenitor moment din viața ei: „Mi-a făcut bine ca am rezistat cu brio”
22:42 - Momente controversate și la finala Cupei. Suporterii lui Sepsi Sfântu Gheorghe s-au întors cu spatele la intonarea imnului României, iar apoi au scandat „Ungaria, Ungaria” (FOTO)
22:25 - Sepsi Sfântu Gheorghe a câștigat în premieră Cupa României. Victorie la pas în finala cu FC Voluntari