Dialog aprins pe B1 TV, între Sorina Matei și Oana Gheorghiu: „Ați avut firme de PR cu jurnaliști?” / Realizatoarea a căutat în trecutul profesional al cofondatoarei de la Asociația „Dăruiește Viață” (VIDEO)

Dialog aprins pe B1 TV, între Sorina Matei și Oana Gheorghiu: „Ați avut firme de PR cu jurnaliști?” / Realizatoarea a căutat în trecutul profesional al cofondatoarei de la Asociația „Dăruiește Viață” (VIDEO)

Oana Gheorghiu, cofondatoare a Asociației „Dăruiește Viață”, care va construi un spital oncologic pentru copii din donațiile a peste 260.000 de români, a intrat în direct pe B1 TV, în emisiunea Actualitatea Românească, și a fost protagonista unui schimb tensionat de replici cu moderatoarea Sorina Matei.

Totul a început de la momentul în care Sorina Matei a întrebat-o pe Oana Gheorghiu dacă a avut sau nu firme de publicitate, PR cu jurnaliști, în încercarea de a scoate în lumină câteva informații din trecutul profesional al cofondatoarei de la „Dăruiește Viață”.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

„Am văzut postarea dvs, mi-a fost arătată. Am avut o idee antreprenorială în 2013 să facem o firmă și să învățăm oamenii să implementeze proiecte. A fost o idee care, cumva nu s-a concretizat. Ați văzut chiar din documentele pe care le-ați postat, reiese foarte clar că acea firmă nu a avut activitate niciodată, n-a funcționat niciodată”, a explicat Oana Gheorghiu.

Cofondatoarea Asociației „Dăruiește Viață” a evitat să confirme dacă firma era de PR sau nu, deși așa arătau datele declarate la Ministerul Finanțelor, dar a recunoscut că asociata ei era Paula Herlo.

„Acolo am făcut cu un cetățean, nu cu un jurnalist. Paula Herlo este un cetățean. Am avut o idee pe care am abandonat-o. Nu ne-am ocupat de ea”, a subliniat ea.
Mai apoi, Oana Gheorghiu a explicat că a făcut o asociație.

„Am făcut o asociație, care poartă același nume, la scurt timp după ce ne-am dat seama că noi nu ne dorim să facem proiecte cu profit. Am făcut o asociație în care colega noastră Bianca Voinescu realizează proiecte de educație pentru copii. Merge în sate, duce cărți”, a spus aceasta.

Ulterior a urmarit un dialog destul de aprins, în care jurnalista de investigație a încercat să afle mai multe detalii despre trecutul profesional al Oanei Gheorghiu.

SM: Ați mai fost implicată și în alte firme?

OG: La ce vă referiți? Da, am mai fost.

SM: În ce domeniu ați activat?

OG: Eu am activat în domeniul transportului rutier.

SM: Au avut succes firmele?

OG: Dar nu au fost firmele mele, am fost la un moment dat în acele firme.

SM: Au avut profit?

Da, doamnă, dar nu înțeleg care este relevanța.

Ușor iritat de nuanța discuției, Liviu Mihaiu a intervenit și el în dialog.

„Care este relevanța? Nu poți să ai firme dacă lucrezi în sectorul civil militantist?”, a spus acesta, cu mențiunea că, după pauza publicitară, nu s-a mai regăsit printre invitații din platou.
Discuția dintre Sorina Matei și Oana Gheorghiu a mers mai departe, cu jurnalista de investigație încercând să creioneze activitatea antreprenorială a cofondatoarei de la Asociația „Dăruiește Viață”.

OG: Trecutul meu nu cred că este relevant pentru faptul că eu construiesc un spital. Sper că nu este o vină să construiești un spital în România și trebuie să îmi faceți o anchetă despre trecutul meu. Am dreptul la o viață privată atâta vreme cât este alegerea mea să fie așa.

SM: Doamnă, v-ați făcut o asociație publică. ONG-urile susțin idei, lucruri.

OG: Am dreptul și eu la o viață a mea. Faptul că eu decid să-mi dedic timpul pentru copiii bolnavi de cancer…

SM: Firmele sunt publice nu țin de viața privată.

OG: Firma aceea este desființată de mai multă vreme, deci nu știu de ce discutăm cu ea.

SM: Știți de ce v-am întrebat, pentru că nu vă cunosc și voiam expertiza dvs în această poveste, cu spitalul.

OG: Am terminat ASE, sunt manager, am fost directorul unei companii. Am învățat să fac foarte multe lucruri.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:08 - Joe Biden, prima reacție după percheziția efectuată de FBI la reședința lui Donald Trump: „Știm că sunt unii care se concentrează mai mult pe căutarea puterii”
23:49 - Deși în conflict din cauza alegerilor, fostul vicepreședinte Mike Pence îl susține pe Trump în legătură cu percheziția FBI
23:46 - Rusia acuză SUA de „escaladare inutilă și nerezonabilă” privind tratatul pentru reducerea armamentului strategic: „A arătat ca o provocare fățișă”
23:23 - Turiști români, amendați după ce au fost prinși pe aeroport cu nisip, pietre și scoici, furate de pe plajele din Sardinia
23:17 - Picturi cu Mihai Viteazul și stemele Regatului României, descoperite la renovarea Universității de Medicină din Târgu Mureș. Erau „sub actuala zugrăveală”, spune rectorul (FOTO)
23:05 - Detaliile crimei din Argeş şochează anchetatorii! „Este dramatic!”
23:00 - Banchiza din Antarctica a ajuns la cea mai mică suprafaţă înregistrată vreodată, în istoria măsurătorilor din satelit
22:49 - Președinta Asociației Medicilor de Familie București-Ilfov, despre anunțul lui Alexandru Rafila: Ne dă peste cap toate programările. Un coleg a primit 380 de mesaje într-o zi de la pacienți după anunț (VIDEO)
22:20 - UPDATE: Masacru în Argeş. Cinci oameni ucişi de un bărbat cu probleme psihice!
22:07 - Suporterii lui CSA Steaua i-au cerut demisia lui Vasile Dîncu. Ultrașii au trecut și la amenințări: „N-am scăpat de Gigi ca să dăm de voi. Ori vă faceți treaba, ori va fi război” (FOTO)