DNA anchetează modul în care judecătoarea Mariana Moncea a decis intrarea în insolvenţă a Realitatea TV: Magistratul ar fi primit aproape 200.000 de euro mită

DNA anchetează modul în care judecătoarea Mariana Moncea a decis intrarea în insolvenţă a Realitatea TV: Magistratul ar fi primit aproape 200.000 de euro mită

Procurorii DNA anchetează modul în care judecătoarea Mariana Moncea a decis intrarea în insolvenţă a postului Realitatea TV. Magistratul ar fi primit aproape 200.000 de euro ca să favorizeze gruparea Maricel Păcuraru- Cozmin Guşă- Rareş Bogdan, potrivit unui document din dosarul procurorilor.

Ancheta procurorilor DNA vizează modul în care judecătoarea Mariana Moncea a decis intrarea în insolvenţă a societăţii Realitatea Media SA şi a stabilit creditorii. Procurorii au suspiciuni că magistratul ar fi favorizat gruparea lui Maricel Păcuraru- Cozmin Guşă- Rareş Bogdan şi ar fi primit pentru asta mită, notează jurnaliştii de la romaniatv.net.

”Există indicii că judecătorul Mariana Moncea a primit, în schimbul ajutorului acordat lui Maricel Păcuraru în obţinerea şi menţinerea controlului asupra Realitatea Media, o sumă cuprinsă între 100.000 şi 200.000 de euro”, susţin procurorii în dosar.

Anchetatorii mai spun că banii ar fi fost daţi în tranşe de câte 30.000 de lei prin intermediari, la ordinul lui Maricel Păcuraru. Iar magistratul a aprobat planul de reorganizare depus de Realitatea Media şi recuperarea unor creanţe fără fundament real, mai susţin procurorii.

Elan Schwartzenberg, fostul patron al postului Realitatea TV, i-a trimis o scrisoare judecătoarei Mariana Moncea în care o acuză de decizii ilegale şi de abuzuri.

”Ca orice societate în insolvenţă, am respectat integral legile în vigoare şi atât eu cât şi directorul general, domnul Sorin Enache, am fost în perfectă colaborare cu administratorul judiciar, Rovigo SPRL, reprezentată de domnul Deleanu, acesta asigurându-ne permanent de faptul ca dumneavoastră, în calitate de judecător sindic, sunteţi foarte mulţumită de modul în care debitoarea Realitatea Media SA îşi derulează activitatea curentă. Aceasta este raţiunea pentru care am primit cu mare mirare vestea conform căreia Rovigo SPRL a decis să demisioneze din funcţia de administrator judiciar al SC Realitatea Media SA , dublată cu decizia dvs. de a revoca administratorul judiciar desemnat de adunarea creditorilor, decizie ce s-a dovedit a fi ilegală, conform hotărârii Curţii de Apel Bucureşti”, se arată într-o scrisoare deschisă a lui Elan Schwartzenberg către judecătoarea Mariana Moncea, citată de romanialibera.ro.

DNA a început deja urmărirea penală împotriva firmei conduse de Maricel Păcuraru şi Cozmin Guşă. Procurorii verifică acum şi modul în care judecătoarea Moncea a decis ca instituţiile statului să plătească milioane de euro către Realitatea Media, fără o bază legală.

Urmăriți B1TV.ro și pe