DNA cere arestarea deputatului PNL Theodor Nicolescu

DNA cere arestarea deputatului PNL Theodor Nicolescu

Procurorii DNA cer arestarea preventivă a deputatului PNL Theodor Nicolescu, acuzat de luare de mită și trei infracțiuni de abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave.

În același dosar este arestat preventiv pentru 30 de zile și fostul șef al ANI, Horia Georgescu, acuzat de abuz în serviciu.

Theodor Nicolescu a fost membru în Comisia pentru Stabilirea Despăgubirilor în cadrul Agenției Naționale pentru Restituirea Proprietăților în perioada 2008-2010. În prezent, Nicolescu este membru al Comisiei Juridice, iar potrivit copreședintelui PNL Alina Gorghiu, acesta își va da demisia, având în vedere că cererea DNA urmează să ajungă la comisia din Camera Deputaților.

Totodată, liderul PNL a precizat că liberalii vor vota pozitiv cererea DNA, informează Hotnews.

Procurorii DNA au transmis, prin intermediul unui comunicat de presă, că Nicolescu a supraevaluat bunuri imobile cu 75.000.000 de euro, prejudiciind bugetul de stat.

„Împreună cu ceilalți membri ai Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor, a emis în cazul a trei dosare, titluri de despăgubire pe baza unor rapoarte de evaluare care nu au respectat cerințele Standardelor Internaționale de Evaluare cu privire la estimarea valorii de piață a imobilelor și nici prevederile art. 10 alin. 6 și 7 din Legea nr. 247/2005, privind reforma în domeniile proprietății și justiției, precum și unele măsuri adiacente, supraevaluând bunurile imobile respective cu suma totală de aproximativ 75.000.000 euro, cu această sumă fiind prejudiciat bugetul de stat concomitent cu obținerea unor despăgubiri necuvenite de către titularii și cesionarii drepturilor de despăgubire”, se arată în comunicat.

Totodată, deputatul liberal este acuzat că în mandatul de vicepreședinte al ANRP a pretins un procentaj de 5% din totalul acțiunilor pe care aceștia urmau să le primească drept despăgubire.

„În cursul anului 2007, Nicolescu Theodor-Cătălin, care la momentul respectiv deținea funcția de vicepreședinte al Autorității Naționale pentru Restituirea Proprietăților și calitatea de membru al Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor, a pretins de la trei persoane un procentaj de 5% din totalul acțiunilor pe care aceștia urmau să le primească în urma conversiei titlurilor de despăgubire din dosarele aflate la Autoritatea Națională pentru Restituirea Proprietăților. În schimbul banilor, Nicolescu Theodor-Cătălin, prin prisma funcției și calității pe care o deținea, urma să asigure soluționarea favorabilă și cu celeritate a dosarelor de despăgubire”, mai arată comunicatul DNA.

Urmăriți B1TV.ro și pe