"Doamne, dă-ne voturi!": Bisericile din Italia, luate cu asalt de reprezentanții Autorității Electorale Permanente (FOTO)

"Doamne, dă-ne voturi!": Bisericile din Italia, luate cu asalt de reprezentanții Autorității Electorale Permanente (FOTO)
Foto: gazetaromaneasca.ro

Reprezentanții Autorității Electorale Permanente (AEP) au efectuat la începutul lunii martie o vizită în Italia care s-a încheiat cu mersul al Biserica Penticostală Betania.

Aceștia au discutat cu membri ai acestei comunităţi religioase de români despre votul de la alegerile parlamentare şi despre posibilitatea de a se implica în alegeri ca experţi electorali sau operatori de calculator ai secţiilor de votare.

Potrivit gazetaromânească.ro, președinta AEP, Ana Maria Pătru, a predicat de la pupitrul instituției, la fel și ministrul Diasporei, Dan Stoenescu.

Jurnaliștii notează că delegația AEP a luat cu asalt toate bisericile care au putut fi incluse în program.

Pe site-ul AEP au fost făcute publice și imagini cu ministrul vorbin în Paraclisul Adormirea Maicii Domnului sau când delegația plimbă un copil mic în brațe ca un trofeu.

La un alt eveniment, organizat, nu se înţelege de ce, într-o biserică din Roma, Oratorio di San Francesco Saverio, ministrul diasporei a intrat direct în scena răstignirii, sub Isus şi între cei doi tâlhari. Dacă ne uităm atent, putem vedea aura în jurul capului ministrului,potrivit aceleiași surse citate.

Obsesia pentru „umbra crucii” reiese şi din alte ipostaze. La Accademia di Romania, la întâlnirea cu comunitatea, primele rânduri erau colorate în negru de sutane. Şi să nu uităm că prima oprire a delegaţiei a fost la Vatican, la audienţa generală a Papei din piaţa Sfântu Petru.

Se pare că această vizită este un preambul al anului electoral care urmează să înceapă peste doar câteva luni.