După viscol a venit gerul peste România: A fost cea mai rece noapte de aprilie din ultimii 14 ani (VIDEO)

După viscol a venit gerul peste România: A fost cea mai rece noapte de aprilie din ultimii 14 ani (VIDEO)

După viscol, a dat îngheţul. Românii au trecut peste cea mai rece noapte de aprilie din ultimii 14 ani. Au fost minus 13 grade în zona montana înaltă. Jumătate din România a îngheţat bocnă, din cauza temperaturilor siberiene. Atât în centrul, cât şi estul ţării temperaturile au coborât sub zero grade Celsius, informează B1 TV. A fost încă o noapte plină pentru echipele de intervenţie, care nu au pus geană pe geană. Zecii de mii de locuințe nu au curent electric, sute de copaci s-au frânt, iar numeroși șoferi au rămas captivi în nămeți. În toată Moldova situația este critică. În judeţul Neamţ, mai multe drumuri sunt în continuare blocate.

Peisaj de iarnă, în plină primăvară în judeţul Iaşi. Pe lângă drumul troienit, localnicii au avut de înfruntat şi un ger năprasnic. Cu greu au reuşit unii dintre şoferi să iasă din nămeţi. Alţii au rămas captivii zăpezilor.

După viscol a venit gerul peste România: A fost cea mai rece noapte de aprilie din ultimii 14 ani

#DIRECT_ONE_h8v99i#

Dacă întâmpinaţi probleme pe Google Chrome cu vizionarea materialelor VIDEO, daţi CLICK pe linkul acesta şi vedeţi ce paşi trebuie să urmaţi pentru a remedia problema!

De ore bune, Moldova, dar şi centrul ţării se afla sub zapada. A nins abundent la Galați, iar viscolul a lăsat în beznă nu mai puţin de 24 de localităţi. Au intervenit şenilatele, care au salvat zeci de oameni din nămeţi. Opt persoane au fost transportate de urgenţă la spital, printre care două femei însărcinate şi un copil.

De asemenea, 25 de persoane au rămas blocate cu maşinile în trafic, în apropierea localităţii Cuca, pe DN 24D.

Probleme au fost și în județul Vrancea, unde zeci de şoferi au rămas captivi nămeţilor. O autospecială a unui serviciu de pază cu cinci persoane dializate a rămas blocată pe DJ 204 Blidari-Dumitreşti. De asemenea, trei autoturisme au fost blocate la Dumitreşti şi un altul pe drumul judeţean dintre Haret şi Panciu.

Circulație ca în miez de iarnă a fost și pe autostrada Soarelui din cauza vântului puternic, dar și din cauza lapoviței.

Un carambol în care au fost implicate șase mașini a avut loc pe Autostrada 1, din cauza poleiului depus pe asfalt. CNADNR a fost sancţionată de poliţişti.

De asemenea, pe drumul naţional 13, o mașină a derapat pe șosea și a lovit un parapet. Cinci persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Mulţi şoferi au fost luaţi prin surprindere de condiţiile meteo complet nefavorabile şi pe Valea Prahovei. Astfel pe DN1, între Sinaia şi Predeal, se stă la coadă ca în plin sezon estival.

Urmăriți B1TV.ro și pe