”Einstein era un handicapat și nu a fost nici măcar portar la un laborator de fizică”. Funar: Eminescu a fost primul care s-a ocupat de teoria relativității și care a scris formula de calcul a vitezei luminii (VIDEO)

”Einstein era un handicapat și nu a fost nici măcar portar la un laborator de fizică”. Funar: Eminescu a fost primul care s-a ocupat de teoria relativității și care a scris formula de calcul a vitezei luminii (VIDEO)
Foto: ziardecluj.ro

Gheorghe Funar, fost primar al municipiului Cluj-Napoca, a susținut că Mihai Eminescu este cel care a descoperit teoria relativității, iar Einstein nu a făcut decât să-l plagieze, după ce poetul român a fost ucis cu o cărămidă de către un nebun.

Într-o intervenție telefonică pentru B1 TV, în emisiunea moderată de Irina Petraru, Funar a dat mai multe detalii și a explicat de unde anume le-a aflat. Acesta a susținut că manuscrisele ce demonstrează afirmațiile sale pot fi consultate la Academia Română.

”Einstein nu a fost nici măcar un șmecher. El l-a plagiat pe Eminescu. I-au dat reprezentanții școlii germane de fizică în copie cercetările și manuscrisele lui Eminescu. L-au omorât pe Eminescu. I-au dat evreii injecții cu mercur, patru până la șapte grame pe zi, i-au făcut și frecții cu mercur și, în final, l-au pus pe unul nebun cu acte în regulă să-i dea cu o cărămidă în cap și Eminescu a murit.

Din 1889 până în 1902 sau 1903 manuscrisele lui Eminescu au fost păstrate la Titu Maiorescu. El nu le-a dat la Academia Română decât târziu, după ce a aflat presa că le ține dosite și au făcut jurnaliștii presiuni și au ajuns manuscrisele la Academie.

În acest interval, ele au fost studiate, copiate și o parte din ele au ajuns la marii profesori fizicieni din Germania. Atunci era o bătălie între școala franceză și cea germană, iar nemții au vrut să fie, ca de obicei, pe primul loc.

Ei au primit copii ale manuscriselor cu descoperirile în domeniul teoriei relativității, teoria cuantelor, Big Bang și găurile negre, dar sunt mult mai multe descoperiri și formule ale lui Eminescu.

Profesorii germani l-au găsit pe un handicapat cu acte în regulă, Einstein, știe toată lumea de el.

Eu am citit prelegeri extraordinare ale lui Arsenie Boca și scrie acolo, și toată lumea trebuie să țină minte, cel mai greu păcat al omului veșnic fără iertare este starea contra adevărului. Eu nu vreau să păcătuiesc, așa că le-am scris și le susțin.

Eminescu este primul pe planeta pământ care s-a ocupat de teoria relativității și care a scris formula de calcul a vitezei luminii. Când Einstein a ieșit cu aceste cercetări, ziariștii l-au întrebat de unde le are, pentru că era handicapat, până la cinci ani nu a vorbit, la școală abia a trecut dintr-o clasă în alta, nu a terminat liceul pentru că a rămas corigent la patru materii, nu a fost portar la un laborator de fizică, nu a scris un rând pe probleme de fizică și și acum s-a trezit așa cu teoria relativității. Einstein a răspuns atunci că a visat-o azi-noapte. Cine poate crede asemenea enormități?”, a susținut Funar.

Acesta a precizat că manuscrisele despre care vorbește pot fi găsite la Academia Română și că el a aflat toate aceste informații dintr-o carte scrisă de profesorul Ioan Câmpan din Azuga.

Funar: Eminescu a fost primul care s-a ocupat de teoria relativității

#DIRECT_ONE_xfl9px#

Urmăriți B1TV.ro și pe