EPIDEMIE de RUJEOLĂ în România! Peste 2.000 de copii din 33 de județe au făcut această boală. 11 DECESE au fost înregistrate

EPIDEMIE de RUJEOLĂ în România! Peste 2.000 de copii din 33 de județe au făcut această boală. 11 DECESE au fost înregistrate
Foto: Cuget Liber

Epidemie de rujeolă în ţară! Peste 2.000 de copii au făcut această boală, până acum, în 33 de judeţe, informează B1 TV. Şi mai grav, un copil de numai trei luni a murit la Spitalul Judeţean din Craiova din cauza rujeolei. Medicii de familie i-au chemat la cabinet pe toţi părinţii care au copii neimunizaţi. Vor să-i convingă să accepte ca micuţii să fie vaccinaţi.

Cele mai multe cazuri de rujeolă au fost înregistrate în judeţele Arad, Caraş Severin, Timiş şi Mureş, după cum a anunţat Institutul de Sănătate Publică. În judeţul Arad s-au îmbolnăvit peste 470 de copii, în Caraş Severin, aproape 350, în timp ce în Timiş şi în Mureş, aproape 300 de micuți au ajuns pe patul de spital.
Numărul îmbolnăvirilor a crescut alarmant, aşadar, în vestul ţării.

La Spitalul Victor Babeş din Timişoara au ajuns peste 50 de copii cu rujeolă, în numai o săptămână. 37 dintre ei erau în stare gravă şi au fost internaţi. Micuţii nu fuseseră vaccinaţi.

La Spitalul Judeţean din Craiova, un bebeluş de trei luni a murit, tot din cauza rujeolei.

Până în acest moment, peste 2.000 de cazuri de rujeolă au fost confirmate în 33 de judeţe, a mai anunţat Institutul Naţional de Sănătate Publică. În total, au fost înregistrare 11 decese din cauza acestei boli.

Urmăriți B1TV.ro și pe