Eroare regretabilă sau furt calificat în Auchan? Dan Cruceriu: "Am făcut testul și am obținut două gramaje diferite, două prețuri diferite, pe același produs" (VIDEO)

Eroare regretabilă sau furt calificat în Auchan? Dan Cruceriu: "Am făcut testul și am obținut două gramaje diferite, două prețuri diferite, pe același produs" (VIDEO)

Și magazinele mari fură clienții la cântar. I s-a întâmplat și jurnalistului Dan Cruceriu.

Acesta a mers la Auchan pentru a-și face cumpărăturile. În timp ce își cântărea niște portocale a observat că respectivul cântar avea o folie de plastic atașată.

“Văzusem destule filmulețe pe youtube care arătau cum se fură cu astfel de folii. Am făcut și eu testul și am obținut două gramaje diferite, două prețuri diferite, pe același produs”, povestește Dan Cruceriu pe site-ul său.

Cum fură Auchan la cântar?

#DIRECT_ONE_mj2yni#

Deranjat de faptul că un supermarket ca Auchan recurge la “furtul la cântar”, jurnalistul i-a cerut explicații șefului de raion.

“Acesta mi-a explicat că, dacă un cântar este setat corect, folia de pe el nu afectează gramajul. Practic, chiar și cu folie peste, cântarul trebuie să pornească de la 0 grame”, mai spune Cruceriu.

Căutând să facă o probă cu un alt cântar, acesta a mers la un magazin de cartier. Surpriză: cântarul arăta gramajul obținut la cântarul „defect” din Auchan.

“Deci de unde apărea diferența?

Ulterior, am observat pe imagini, că, încă de la început, cântarul folosit în Auchan avea un plus de 86 de grame. Practic, orice produs ai fi cumpărat, cântarul îți „umfla” bonul cu 86 de grame”, spune Cruceriu.

În aceste condiții, întrebarea este firească: „A fost o întâmplare regretabilă, un caz singular, sau o acțiune premeditată a celor din Auchan?”

“Aparent, 86 de grame e un mizilic. Poate fi trecut ușor la erori neintenționate. Dacă, însă, vreun angajat a „uitat” intenționat să seteze corect cântarul sau, mai rău, a primit ordin să uite, iar cântarul a fost folosit de vreo câteva sute de oameni, dintr-o dată, problema devine gravă.

La două zile după filmare, am verificat din nou cântarele din Auchan. Toate păreau în regulă, setate corect, indiferent că aveau sau nu folie de protecție pe el”, conchide acesta.

 

Tags:
Ultima oră
15:17 - Marcel Ciolacu, după întâlnirea cu ambasadoarea Franței: I-am transmis să facem din aderarea României la spațiul Schengen o prioritate în mandatul președinției franceze a Consiliului UE
15:11 - Motivul incredibil pentru care Jason Momoa și Lisa Bonet se despart după 16 ani. Totul a pornit de la vaccin
14:56 - Judecătorii australieni au motivat decizia de expulzare a lui Novak Djokovic. Argumentele lor
14:42 - Simona Halep, calificată în turul al treilea de la Australian Open după o adevărată demonstrație de forță. Finalista ediției din 2018 a cedat doar două ghemuri în partida cu Haddad Maia
14:42 - Florin Cîțu, semnal de alarmă în PNL. Liberalul, îngrijorat că Ministerul Finanțelor se împrumută la dobânzi foarte mari, iar investitorii își pierd încrederea în Guvern (surse)
14:37 - Un bărbat a murit, în timp ce era tras cu colacul pe zăpadă. Alte două femei au fost grav rănite
14:32 - Este o canapea o idee bună pentru bucătăria ta?
14:30 - Numărul deceselor COVID-19, de aproape 14 ori mai mic decât în vârful din 4 noiembrie. Bilanțul pacienților din Terapie Intensivă e și el cu mult sub nivelul atins pe final de toamnă (DOCUMENT)
14:11 - Asociația Energia Inteligentă: Statul, principalul beneficiar al creșterii facturilor la gaze. Va încasa din majorare 2,7 miliarde de euro în 2022. E practic o creștere a impozitelor și taxelor
14:09 - Leul își continuă deprecierea față de euro și dolar, arată cursul valutar la zi