Și magazinele mari fură clienții la cântar. I s-a întâmplat și jurnalistului Dan Cruceriu.
Acesta a mers la Auchan pentru a-și face cumpărăturile. În timp ce își cântărea niște portocale a observat că respectivul cântar avea o folie de plastic atașată.
“Văzusem destule filmulețe pe youtube care arătau cum se fură cu astfel de folii. Am făcut și eu testul și am obținut două gramaje diferite, două prețuri diferite, pe același produs”, povestește Dan Cruceriu pe site-ul său.
#DIRECT_ONE_mj2yni#
Deranjat de faptul că un supermarket ca Auchan recurge la “furtul la cântar”, jurnalistul i-a cerut explicații șefului de raion.
“Acesta mi-a explicat că, dacă un cântar este setat corect, folia de pe el nu afectează gramajul. Practic, chiar și cu folie peste, cântarul trebuie să pornească de la 0 grame”, mai spune Cruceriu.
Căutând să facă o probă cu un alt cântar, acesta a mers la un magazin de cartier. Surpriză: cântarul arăta gramajul obținut la cântarul „defect” din Auchan.
“Deci de unde apărea diferența?
Ulterior, am observat pe imagini, că, încă de la început, cântarul folosit în Auchan avea un plus de 86 de grame. Practic, orice produs ai fi cumpărat, cântarul îți „umfla” bonul cu 86 de grame”, spune Cruceriu.
În aceste condiții, întrebarea este firească: „A fost o întâmplare regretabilă, un caz singular, sau o acțiune premeditată a celor din Auchan?”
“Aparent, 86 de grame e un mizilic. Poate fi trecut ușor la erori neintenționate. Dacă, însă, vreun angajat a „uitat” intenționat să seteze corect cântarul sau, mai rău, a primit ordin să uite, iar cântarul a fost folosit de vreo câteva sute de oameni, dintr-o dată, problema devine gravă.
La două zile după filmare, am verificat din nou cântarele din Auchan. Toate păreau în regulă, setate corect, indiferent că aveau sau nu folie de protecție pe el”, conchide acesta.