Eugen Tomac (PMP), despre criza politică în plină pandemie: Toate partidele din coaliție trebuie să învețe că a sosit momentul maturității. Oamenii așteaptă credibilitate, soluții și un calendar privind ridicarea de restricții (VIDEO)

Eugen Tomac (PMP), despre criza politică în plină pandemie: Toate partidele din coaliție trebuie să învețe că a sosit momentul maturității. Oamenii așteaptă credibilitate, soluții și un calendar privind ridicarea de restricții (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Eugen Tomac a vorbit joi seară, într-o intervenție în emisiunea „Dosar de Politician”, prezentată de Silviu Mânăstire, pe B1 TV, despre demiterea lui Vlad Voiculescu din funcția de ministru al Sănătății.

Europarlemntarul PMP a argumentat că decizia premierului Flroin Cîțu a fost corectă și perfect constituțională, în contextul în care Ministerul Sănătății este principala armă în războiulcontra pandemiei de COVID-19.

„Eu cred ca s-a mers prea departe, în primul rand pentru că acestă criză arată cât de nefuncțională este coaliția la ora actuală, nu știu dacă problema este la premier sau la ceilalți, însă, în mod evident, domnul Voiculescu nu a înțeles care este menirea într-un moment de criză. A încercat sa joace prea mult politic o funcție, într-un moment în care numai politic nu trebuia să joace, având în vedere perioada prin care trecem. Avea timp de glumițe pe Facebook, explica că sună pacienții. Un ministru face astfel de gesturi în momentul în care totul sub control sau sistemul funcționează. La ministerul Sănătății s-a lăsat tot timpul impresia ca nu exista un manager care să ia decizii, ci pur și simplu încropeau s acest lucru l-a costat mandatul și pune întreagă guvernare sub o lumină extrem de proastă. Având în vedere gestul premierului de a-l remania, fără a mai discuta, după mai multe derapaje, este pe deplin justificat. La ora actuala are constituțional 45 de zile la dispoziție pentru a găsi o soluție politică. Cred ca cei din USR PLUS după ce și-au consumat starea de nemulțumire înțeleg ca nu pot să se joace cu destinele a milioane de români și să facă jocuri politice mărunte doar că s-au simțit lezat de faptul ca șeful guvernului și-a exercitat un drept constituțional, de a remania un ministru atunci cand intra în conflict cu el. Toate partidele din coaliție trebuie să învețe ca a sosit momentul maturității. Criza aceasta de sănătate publica este suprapusă și cu o criza economica și oamenii așteaptă din partea guvernului credibilitate, soluții și un calendar foarte clarîn ceea ce privește ridicarea de restricții. Dacă o vom tine din țopism in țopism în ceea ce privește cel mai important portofoliu din acest moment și nu se vor lua decizii, vor deconta cu toții în ultima perioadă„, a spus Eugen Tomac.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
13:31 - Diferențe de prețuri uriașe în Bulgaria față de România. Câți bani trebuie să scoată turiștii din buzunare pentru o cafea și un suc pe litoralul bulgăresc
13:29 - Guvernul a aprobat joi scăderea cu 50 de bani a prețului carburanților. Virgil Popescu: „Mă aștept ca în perioada următoare să vedem în piață companii care aplică această Ordonanță” (VIDEO)
13:10 - Plaja 3 Papuci din Constanța îi face concurență serioasă celei din Mamaia. Cât a ajuns să coste o bere la draft
12:58 - Generalul Cristian Barbu, despre retragerea rușilor de pe Insula Șerpilor: „Ultimul atac ucrainean a fost de o intensitate ieșită din comun și este clar că rușii au avut pierderi substanțiale” (VIDEO)
12:50 - Scăderea acțiunilor Gazprom a depășit 30% după decizia de neplată a dividendelor
12:36 - Reacția Chinei după ce a fost clasificată drept o „provocare” pentru interesele NATO: „Eforturi inutile”
12:36 - Sonia Argint, despre prietenia cu Andreea Bălan, după despărțirea dintre artistă și fratele ei: “Nu văd de ce ar dispărea, doar pentru că relația ei personală s-a schimbat”
12:27 - B1 TV va difuza, în premieră, documentarul „Campanii electorale care au făcut istorie”, duminică, de la ora 16:00
12:25 - Rusia abandonează Insula Șerpilor, după bombardamentele de precizie efectuate de Ucraina
12:19 - Plajele din Grecia tot mai solicitate de vedetele românești. Lili Sandu și partenerul ei sunt pe insula Mykonos