Eugen Tomac (PMP), despre criza politică în plină pandemie: Toate partidele din coaliție trebuie să învețe că a sosit momentul maturității. Oamenii așteaptă credibilitate, soluții și un calendar privind ridicarea de restricții (VIDEO)

Eugen Tomac (PMP), despre criza politică în plină pandemie: Toate partidele din coaliție trebuie să învețe că a sosit momentul maturității. Oamenii așteaptă credibilitate, soluții și un calendar privind ridicarea de restricții (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Eugen Tomac a vorbit joi seară, într-o intervenție în emisiunea „Dosar de Politician”, prezentată de Silviu Mânăstire, pe B1 TV, despre demiterea lui Vlad Voiculescu din funcția de ministru al Sănătății.

Europarlemntarul PMP a argumentat că decizia premierului Flroin Cîțu a fost corectă și perfect constituțională, în contextul în care Ministerul Sănătății este principala armă în războiulcontra pandemiei de COVID-19.

„Eu cred ca s-a mers prea departe, în primul rand pentru că acestă criză arată cât de nefuncțională este coaliția la ora actuală, nu știu dacă problema este la premier sau la ceilalți, însă, în mod evident, domnul Voiculescu nu a înțeles care este menirea într-un moment de criză. A încercat sa joace prea mult politic o funcție, într-un moment în care numai politic nu trebuia să joace, având în vedere perioada prin care trecem. Avea timp de glumițe pe Facebook, explica că sună pacienții. Un ministru face astfel de gesturi în momentul în care totul sub control sau sistemul funcționează. La ministerul Sănătății s-a lăsat tot timpul impresia ca nu exista un manager care să ia decizii, ci pur și simplu încropeau s acest lucru l-a costat mandatul și pune întreagă guvernare sub o lumină extrem de proastă. Având în vedere gestul premierului de a-l remania, fără a mai discuta, după mai multe derapaje, este pe deplin justificat. La ora actuala are constituțional 45 de zile la dispoziție pentru a găsi o soluție politică. Cred ca cei din USR PLUS după ce și-au consumat starea de nemulțumire înțeleg ca nu pot să se joace cu destinele a milioane de români și să facă jocuri politice mărunte doar că s-au simțit lezat de faptul ca șeful guvernului și-a exercitat un drept constituțional, de a remania un ministru atunci cand intra în conflict cu el. Toate partidele din coaliție trebuie să învețe ca a sosit momentul maturității. Criza aceasta de sănătate publica este suprapusă și cu o criza economica și oamenii așteaptă din partea guvernului credibilitate, soluții și un calendar foarte clarîn ceea ce privește ridicarea de restricții. Dacă o vom tine din țopism in țopism în ceea ce privește cel mai important portofoliu din acest moment și nu se vor lua decizii, vor deconta cu toții în ultima perioadă„, a spus Eugen Tomac.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
18:58 - Ambasadei Rusiei în România a venit cu o replică pentru zvonurile potrivit cărora Putin ar fi grav bolnav: „Informațiile sunt la fel de false precum și cele despre masacrele comise în Ucraina”
18:46 - Cristian Bușoi: UE a făcut astăzi un pas uriaș pentru a tăia Rusia de pe lista furnizorilor de gaz și pentru a a accelera tranziția ecologică
18:38 - Aleksei Arestovich, consilierul lui Zelenski consideră că autoritățile ruse ar putea ceda Crimeea Ucrainei: „Peninsula va deveni din nou ucraineană”
18:35 - Ministerul apărării ucrainean: „Rusia a trimis mai mulți luptători din Siria în Ucraina. Avem dovezi”
18:23 - Eugen Tomac, după discursul istoric al Maiei Sandu din PE: Republica Moldova, o victimă a înțelegerii între Hitler și Stalin. UE are obligația să își ia revanșa față de acest ținut locuit de români (VIDEO)
18:16 - Un pompier din Argeș și-a pierdut viața în timp ce stingea un incendiu de vegetație izbucnit pe Autostrada 1
18:01 - Prețul lui Viktor Orban pentru a renunța la petrolul rusesc. Ce sume avansează Ungaria
17:58 - Momente cumplite pentru Florin Călinescu. Ce diagnostic a primit cunoscutul actor din partea medicilor
17:55 - Maia Sandu la Bruxelles: „Nu suntem naivi să credem că aderarea se face peste noapte, dar nu încercăm să găsim scurtături” (video)
17:33 - Turcia a blocat începerea negocierilor pentru aderarea Finlandei și Suediei la NATO. Erdogan: Nu extrădați teroriști, dar vreți în Alianță / Niciunul dintre aliați nu ne-a arătat respect