EXCLUSIV // O studentă la Medicină a susținut examenul la chirurgie cu soțul său, care îi era și profesor (DOCUMENT)

EXCLUSIV // O studentă la Medicină a susținut examenul la chirurgie cu soțul său, care îi era și profesor (DOCUMENT)
Foto: pixabay.com

EXCLUSIV // O studentă la Facultatea de Medicină din cadrul Universității „Dunărea de Jos” din Galați a susținut examenul practic la chirurgie în al doilea an de studiu cu soțul său, care îi era și profesor. Colegii au sesizat Ministerul Educației cu privire la această situație, iar studenta a fost evaluată ulterior și de o comisie universitară. Tânăra a fost notată cu 10 la ambele evaluări.

Potrivit regulamentelor universitare, profesorul-soț ar fi trebuit să se recuze de la examen, însă acesta a preferat să-și evalueze propria soție și să aștepte ca universitatea să constituie o comisie de reevaluare pentru respectivul examen în baza codului de etică al Universității. Totuși, important de precizat, cererea de examinare a fost făcută după ce studenta a mai dat și alte examene, pe care nu le-ar fi putut promova dacă nu ar fi trecut examenul practic inițial susținut în fata profesorului-soț. O serie de universitari consultați de B1.ro susțin că o astfel de faptă – care nu reprezintă un caz unic în România – nu este neapărat una ”ilegală”, dar contravine codului etic din mediul universitar.

Studenții care au sesizat forurile superioare au fost înștiințați de Ministerul Educației Naționale că nu există nicio incompatibilitate legală în cazul soților-profesori care își evaluează studentele-soții, iar Legea Educației prevede că există un conflict de interese doar atunci când se organizează concursuri pe post, nu și examene universitare.

Raspunsul Ministerului Educației Naționale:

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:59 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic | Dan Lungu: Undeva există o cale, o ușă îngustă, prin care putem trece în alte existențe. Această idee de succesiune existențială există (VIDEO)
23:33 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic: Despre dimensiuni și legăturile dintre ele. „Informația e cumva similară divinității” (VIDEO)
23:02 - Tulcea: Persoană care se deplasa într-un cărucior special, lovită mortal de o mașină. Șoferul era băut şi avea dreptul de a conduce anulat
22:37 - Cutremur în Vrancea, sâmbătă seara. Ce magnitudine a avut
22:31 - Adrian Porumboiu, nemulțumit de noile măsuri fiscale: Trebuie eliminate discrepanțele dintre republica bugetarilor și republica antreprenorilor. Mediul de afaceri nu e respectat (VIDEO)
21:57 - Porumboiu: Buzatu primește ce merită de la un neisprăvit / Dacă vedeți câte licitații a câștigat Farmazon, vă îngroziți. Savin cred că e unul dintre cei mai bogați români, dar numai pe contractele cu Consiliul Județean (VIDEO)
21:26 - „Intru în casă peste voi!”. Deranjat de gălăgia unor copii într-un parc, un turc a distrus două bănci și a amenințat o mamă cu un briceag (VIDEO)
20:56 - Un bărbat din Bistrița-Năsăud s-a electrocutat într-o gară, din cauza unei undiţe
20:25 - Dumitru Buzatu, când a primit mita de 1,25 milioane de lei: „Sărut mâna, Emil! Încă o dată îți mulțumesc că eram pe drojdie” / Ce explicație le-a dat procurorilor pentru banii din geantă / UPDATE: Buzatu, arestat preventiv pentru 30 de zile
19:49 - Smiley a rămas fără permis de conducere. Cu ce viteză l-a prins radarul