EXCLUSIV // Virgil Musta: „Nu se întrevede faza descendentă a pandemiei”. Cum comentează medicul rata mare de pozitivare din ultimele 24 de ore

EXCLUSIV // Virgil Musta: „Nu se întrevede faza descendentă a pandemiei. Cum comentează medicul rata mare de pozitivare din ultimele 24 de ore
Foto: Facebook

Numărul de noi infectări cu SARS-COV-2 rămâne relativ constant, potrivit ultimului raport transmis de Grupul de Comunicare Strategică. În ultimele 24 de ore s-au înregistrat 1.109 de noi cazuri, însă raportate la un număr mult mai mic de teste efectuate.

14.784 de teste au fost efectuate în ultimele 24 de ore. 8.978 au fost realizate în baza definiției de caz și a protocolului medical, iar 5.806 la cerere. Astfel, 7,5% dintre cei testați au fost depistați pozitiv, adică 1 din 14 oameni. Ieri au fost efectuate 24.939 de teste (14.782 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 10.157 la cerere) și depistate 1.311 de noi cazuri, deci o persoană pozitivă din 20.

Medicul Virgil Musta: „Sperăm să nu fie un număr mare de noi cazuri, odată cu începerea școlii”

În opinia lui Virgil Musta, medic-șef al Secției de Boli Infecțioase a Spitalului „Victor Babeș” din Timișoara, rata de pozitivare nu reprezintă neapărat un motiv de îngrijorare.

„Aceste variații nu cred căsunt semnificative din punct de vedere al prognosticului pandemiei. Pandemia este în creștere sau de mai bine de o lună de zile într-un platou, de peste 1.000 – 1.300 de cazuri, care diferă și de numărul de teste, dar și ‘exactitatea’ cu care se fac aceste testări. Pot fi pe simptomatologie, adică pe definiție de caz, ori aleatoriu, pentru cei care vor să meargă în concendiu sau pur și simplu să se testeze.

Nu cred că există o semnificație aparte, prin faptul că astăzi au ieșit valori mai mari. Principala semnficație se referă la faptul că avem în continuare un număr mare de cazuri și încă nu se întrevede faza descendentă a pandemiei și, ca să fiu sincer, odată cu începerea anului școlar, s-ar putea să avem o ușoară creștere. Sperăm să nu fie un număr foarte mare de cazuri”, a declarat Virgil Musta pentru B1.ro.

Ultima oră
00:18 - Raed Arafat: DSU nu se bagă peste Ministerul Sănătăţii, atribuțiile sale sunt stabilite prin lege/ DSU nu este un om. Dacă deranjează şeful – păstrezi sistemul, scapi de om
00:03 - Cornel Constantiniu cedează în fața bolii. Artistul nu mai poate vorbi
23:59 - Dosare penale de ucidere din culpă în cazurile a 13 pacienți COVID-19 decedați la secția ATI a Spitalului Județean din Sibiu
23:31 - Daniel Funeriu, despre testarea COVID a copiilor: Dacă elevii și profesorii germani pot să facă acest lucru, nu cred că suntem noi mai slab dotați / E nevoie de un efort suplimentar al tuturor / Anul școlar trebuie prelungit (VIDEO)
23:29 - Elena Merișoreanu a primit o veste ce i-a schimbat viața! Artista nu a mai putut să iasă pe scenă
23:11 - Ce spune Gina Pistol, despre revenirea la „Asia Express”: „Se duce o luptă în mine”
22:53 - Daniel Funeriu: Politicianul român vrea descentralizare când vine vorba să cheltuiască bănuții de la Guvern. Când trebuie să-și asume responsabilități, brusc nu-i capabil să ia simple decizii (VIDEO)
22:52 - Răzvan Simion vorbește, pentru prima dată, despre cuceririle sale amoroase „Mi-a fost foarte greu”
22:47 - Kelemen Hunor: I-am cerut ambasadorului Germaniei să sprijine aderarea României la Schengen şi încetarea Mecanismului de Cooperare şi Verificare
22:17 - Cristian Diaconescu (PMP): România putea beneficia cu trei luni mai devreme de primii bani din PNRR. Prostia și hoția nu sunt scuze (VIDEO)