Expert militar rus: Transnistria, cel mai potrivit loc pentru instalarea rachetelor Iskander

Expert militar rus: Transnistria, cel mai potrivit loc pentru instalarea rachetelor Iskander
Foto: capital.ro

Pavel Felgenhauer, expert militar rus, a declarat că Transnistria este cel mai potrivit loc pentru instalarea rachetelor Iskander, ca răspuns la sistemul american antirachetă amplasat în România.

„Regiunea transnistreană a Republicii Moldova este cel mai potrivit loc pentru instalarea complexului rus de rachete Iskander, ca răspuns la sistemul american de apărare antirachetă amplasat în România”, a spus expertul militar rus, citat de Unimedia.

Acesta a precizat că nu a auzit de astfel de planuri, dar așa i se pare lui logic.

„Nu am auzit de astfel de planuri, dar logica mi se pare limpede. Dacă, de exemplu, dorim să reacționăm la scutul antirachetă din Polonia, declarăm că vom instala un sistem de rachete în regiunea Kaliningrad. Dar oare ce se află mai aproape de România? Altceva decât Transnistria, nu există nimic,” a declarat Felgenhauer.

Potrivit expertului militar, baza americană din România este percepută drept o amenințare de către oficialii de la Moscova. Prin urmare, prezența militarilor ruși în regiunea transnistreană devine foarte importantă.

„În cazul României, trupele ruse din regiunea transnistreană trebuiesc modernizate, iar Statul Major rus lucrează asupra acestei idei”, a precizat Pavel Felgenhauer.

Urmăriți B1TV.ro și pe