Fostul șef al Jandarmeriei, Ionuț Sindile, unul dintre personajele centrale de la protestul diasporei din 10 August, s-a pensionat pe caz de boală la 42 de ani (VIDEO)

Fostul șef al Jandarmeriei, Ionuț Sindile, unul dintre personajele centrale de la protestul diasporei din 10 August, s-a pensionat pe caz de boală la 42 de ani (VIDEO)
Foto: Epoch Times România

Ionuț Sindile, unul dintre personajele importante în timpul protestelor de la 10 august 2018 a ieșit la pensie la 42 de ani. Informația a apărut în spaţiul public chiar în ziua în care a fost audiat la DNA, în dosarul pontării de ore suplimentare în timpul stării de urgență. Cauza pensionării ar fi starea de sănătate şubredă a fostul șef al Jandarmeriei Române.

Fostul şef al Jandarmeriei, Ionuţ Sindile, pensionar la 42 de ani

După 20 de ani de muncă în Jandamerie, colonelul Ionuț Sindile a ieșit la pensie la vârsta de doar 42 de ani.

Deşi fostul şef al Jandarmeriei Române a fost trecut în rezervă încă din luna august, informaţia a apărut în spaţiul public chiar în ziua în care fost audiat la DNA.

Astfel, mai bine de o lună colonelul era la pensie parţial, ceea ce înseamnă că nu va avea o pensie militară întreagă.

La scurt timp însă acesta a ieşit la pensie în totalitate, fapt care ar fi fost cauzat de starea sa de sănătate.

„Colonelul Ionuț Sindile a fost trecut în rezervă începând cu data de 19 august 2020, la solicitarea acestuia, fiind clasat apt limitat”, a declarat pentru B1 TV Sorin Despina, purtător de cuvânt al Jandarmeriei.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Ionuț Sindile, unul dintre personajele importante de la protestul Diasporei

De menţionat este că Ionuț Sindile este unul dintre personajele importante în timpul protestelor de la 10 august 2018.

Acesta a fost cercetat penal, alături de alţi mari şefi în Jandarmerie, pentru complicitate la abuz în serviciu si complicitate la purtare abuzivă faţă de protestatari.

Fostul şef al Jandarmeriei a susţinut însă întotdeauna că nu este vinovat şi a procedat conform legii.

„La nivel de acțiune la nivelul armei, din punct de vedere a Jandarmeriei Române, acțiunea a fost una legală, cea de intervenție. Momentul 10 august a fost un moment de cumpănă pentru Jandarmeria Română”,a declarat Ionuț Sindile.

Într-un final, toţi şefii Jandarmeriei au scăpat de pedeapsă, iar dosarul a fost clasat.

Șefi ai Jandarmeriei, urmăriți penal pentru că și-ar fi aprobat ilegal plata de ore suplimentare în timpul stării de urgență

Informaţia privind pensionarea lui Sindile a venit chiar în ziua în care acesta, alături de alţi şefi din jandarmerie, au fost prezenţi la DNA, într-un dosar în care este acuzat că ar fi pontat zeci de mii de lei pentru ore suplimentare inventate.

– Cum răspundeţi acuzaţiilor? Aţi încasat acei 16.000 de lei?

– Vă rog să-mi daţi voie să merg şi eu pe stradă.

– Credeţi că vi se cuveneau acei bani?

– Consideraţi că aveaţi dreptul la acei bani?

– Îmi daţi voie să circul?

Mai exact, Şeful Jandarmeriei Române, Bogdan Enescu, şi foştii şefi, colonelul Ionuţ Cătălin Sindile şi generalul Constantin Florea, au fost puşi sub acuzare de DNA pentru că ar fi încasat ilegal sute de ore suplimentare, prejudiciul fiind de peste 80.000 de lei.

Doar în cazul şefului Jandarmeriei, Bogdan Enescu, prejudiciul s-ar ridica la peste 40.000 de lei. El şi-ar fi aprobat singur efectuarea şi plata a aproape 900 de ore suplimentare, fără acordul şefului ierarhic superior, adică al chestorului Bogdan Despescu.

De asemenea, tot Enescu ar fi aprobat plata unor ore suplimentare pentru 2018 şi 2019 către foştii şefi ai Jandarmeriei, Cătălin Sindile şi Constantin Florea.

Urmăriți B1TV.ro și pe