Gabriela Firea: Probabil vor fi și mai mult de 12 școli din Capitală în scenariul roșu. Avem pregătite 250.000 de teste pentru elevi

Gabriela Firea: Probabil vor fi și mai mult de 12 școli din Capitală în scenariul roșu. Avem pregătite 250.000 de teste pentru elevi
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, spune că Primăria are pregătite 250.000 de teste pentru infecția cu noul coronavirus pentru elevii din București. Întrebată, în cadrul unei emisiunii televizate dacă este adevărată informașia potrivit căriea 12 școli din București se vor afla în scenariul roșu, Firea a precizat că ”vor fi și mai mult de 12 școli” pentru că situația se schimbă în permanență.

„Probabil și mai multe din cauza faptului că nu s-a realizat un program național de testare a personalului didactic și auxiliar din scoli. La fiecare câteva ore apar alte și alte cazuri, au fost persoane plecate în concediu, s-au întors în București și au simptome de răcelă sau au fost contacți ai unor persoane depistate pozitiv. Vor fi și mai mult de 12 școli”, a declarat Gabriela Firea, la Antena 3.

Firea a mai precizat că o testare masivă a elevilor din Capitală ar putea pune în discuție o posibilă renunțare la purtarea măștilor în școli.

„Trebuie să luăm în discuție acest subiect. La clasele I-IV e foarte dificil să-i convingi pe copii să poarte măști. Un copil să stea 4-5 ore pe zi cu masca… nu se mai oxigenează potrivit creierul. Dacă masca nu este ținută corect este ineficientă. Soluția pe care au găsit-o medicii europeni este testarea repetată astfel încât să-i debarasezi pe copii de obligativitatea putării măștii și a dezinfectantului peste măsură. Cheia este testarea, mai ales că nu este atât de scumpă, de dificilă. Așa cum se găsesc bani pentru toate activitățile, copiii trebuie să fie o prioritate. Trebuie sa ne concentrăm pe a se testa pentru ca învățământul să se desfășoare în bune condiții”, a declarat Gabriela Firea.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:08 - Joe Biden, prima reacție după percheziția efectuată de FBI la reședința lui Donald Trump: „Știm că sunt unii care se concentrează mai mult pe căutarea puterii”
23:49 - Deși în conflict din cauza alegerilor, fostul vicepreședinte Mike Pence îl susține pe Trump în legătură cu percheziția FBI
23:46 - Rusia acuză SUA de „escaladare inutilă și nerezonabilă” privind tratatul pentru reducerea armamentului strategic: „A arătat ca o provocare fățișă”
23:23 - Turiști români, amendați după ce au fost prinși pe aeroport cu nisip, pietre și scoici, furate de pe plajele din Sardinia
23:17 - Picturi cu Mihai Viteazul și stemele Regatului României, descoperite la renovarea Universității de Medicină din Târgu Mureș. Erau „sub actuala zugrăveală”, spune rectorul (FOTO)
23:05 - Detaliile crimei din Argeş şochează anchetatorii! „Este dramatic!”
23:00 - Banchiza din Antarctica a ajuns la cea mai mică suprafaţă înregistrată vreodată, în istoria măsurătorilor din satelit
22:49 - Președinta Asociației Medicilor de Familie București-Ilfov, despre anunțul lui Alexandru Rafila: Ne dă peste cap toate programările. Un coleg a primit 380 de mesaje într-o zi de la pacienți după anunț (VIDEO)
22:20 - UPDATE: Masacru în Argeş. Cinci oameni ucişi de un bărbat cu probleme psihice!
22:07 - Suporterii lui CSA Steaua i-au cerut demisia lui Vasile Dîncu. Ultrașii au trecut și la amenințări: „N-am scăpat de Gigi ca să dăm de voi. Ori vă faceți treaba, ori va fi război” (FOTO)