Gest curajos: Un tânăr musulman din Cluj a ieșit în centrul orașului și a cerut îmbrățișări din partea trecătorilor (VIDEO)

Gest curajos: Un tânăr musulman din Cluj a ieșit în centrul orașului și a cerut îmbrățișări din partea trecătorilor (VIDEO)

A fi musulman nu are nimic de-a face cu a fi terorist. O spune un tânăr algerian care studiază în Cluj şi care aparţine acestei confesiuni. Tânărul şi-a propus să schimbe modul în care românii se raportează la religia sa şi a făcut un prim pas în acest sens. Unul curajos, mai ales în contextul recentelor atentate din Belgia. A ieşit în centrul Clujului cu o pancartă pe care scria că este musulman. Iar reacţia străzii l-a impresionat profund. Trecătorii s-au arătat extrem de deschişi şi l-au felicitat pentru gestul său, informează B1 TV.

Salah Elddine Kridech a ieşit în Piaţa Unirii, considerată kilometrul zero al Clujului, afişând o pancartă în care mărturisea că aparţine religiei musulmane. A avut şi o solicitare pentru clujeni, şi anume să-i ofere îmbrăţişări. Iar trecătorii s-au conformat.

Gest curajos: Un tânăr musulman din Cluj a ieșit în centrul orașului și a cerut îmbrățișări din partea trecătorilor

#DIRECT_ONE_zq98pc#

Tânărul a declarat că a avut parte doar de reacţii pozitive din partea românilor, care i-au transmis că face cinste confesiunii sale. Studentul a povestit că i-a venit această idee după ce a primit o invitaţie la un eveniment sub sloganul Free Hugs. În plus, şi-a propus să schimbe felul în care oamenii percep religia sa, în umbra atentatelor petrecute la Paris, Tunisia şi Belgia.

Salah Elddine Kridech are 23 de ani şi este originar Algeria. A ajuns să studieze la Cluj prin programul Erasmus.