Ghiță, despre plagiatul șefei DNA: Nu am avut niciodată în mână lucrarea doamnei Kovesi (VIDEO)

Ghiță, despre plagiatul șefei DNA: Nu am avut niciodată în mână lucrarea doamnei Kovesi (VIDEO)

Sebastian Ghiță a vorbit la emisiunea Dialoguri Incomode de la B1 TV, moderată de Laurențiu Botin, despre scandalul în care acesta este implicat, referitor la așa-zisa lucrare de doctorat plagiată a șefei DNA, Laura Codruța Kovesi.

Acesta a explicat care au fost rațiunile pentru care a ales să se autodenunțe, precum și care a fost firul desfășurărilor evenimentelor la momentul în care teza de doctoral a șefei Direcției Naționale Anticorupție a fost verificată de către comisia tehnică.

"Sunt și eu om ca toți oamenii și m-am trezit într-o dimineață, am mers la Înalta Curte de Casație și Justiție, unde am fost trimis în judecată, și am primit o decizie și în decizie scria negru pe alb că la Ploiești, în unul din dosarele în care sunt implicat, procurorii au obținut probe ilegale. Chestiunea asta a venit ca o confirmare a tot ceea ce am spus.

După această decizie ÎCJJ, am constata că trebuie să începem să spunem tot ce știm unii despre alții. Eu așa concep lucrurile și consider că această doamnă (Laura Codruța Kovesi – n.r.), fosta mea prietenă, susținută de mulți oameni să ajungă în acea poziție (șefia DNA – n.r.) a început să se vadă și pe dânsa și să le dea unora impresia că sunt deasupra legii și că pot face orice", și-a motivat Ghiță decizia.

Ghiță, despre plagiatul șefei DNA: Nu am avut niciodată în mână lucrarea doamnei Kovesi

#DIRECT_ONE_9qqsnh#

"O anunț pe doamna Kovesi că teza dânsei nu a fost niciodată verificată de nimeni și că dacă tot ne dăm toți așa curați și drepți și buni, nu văd de ce fuge de la i se verifica în mod real teza. Verificarea de atunci a fost o chestiune cu care noi (membrii comisiei de examinare – n.r.) am vrut să o ajutăm", a adăugat acesta.

"Eu îmi aduc aminte zilele acelea, s-a mai întâmplat o chestiune. Cu greu au vrut profesorii universitari să se amestece în această problemă, să se amestece în această chestiune cu plagiatul. Acești 3 experți și noi, care am ajutat la întocmirea raportului tehnic, nu am avut niciodată în mână lucrarea doamnei Kovesi. De fapt, raportul tehnic a vizat și conține critici, verifică ale normelor și metodologiilor de elaborare a tezelor de doctorat ale Universității de Vest din Timișoara. Experții tehnici s-au referit în raportul tehnic nu la lucrarea doamnei Kovesi, ci la normele de elaborare a tezelor de doctorat ale Universității de Vest din Timișoara, plus o concluzie: Că normele nu permit să se spună dacă doamna Kovesi a plagiat sau nu", a recunoscut Sebastian Ghiță.

Urmăriți B1TV.ro și pe