Gigi Becali, amendat de CNCD cu 8.000 lei pentru declarații discriminatorii privind Cultul creștin Baptist

Gigi Becali, amendat de CNCD cu 8.000 lei pentru declarații discriminatorii privind Cultul creștin Baptist

Gigi Becali a fost amendat de Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării cu 8.000 lei, amenda maximă, pentru discriminare. Deputatul a fost sancționat pentru că în cadrul unei emisiuni televizate a facut declarații discriminatorii cu privire la convingerea religioasa a persoanelor ce aparțin Cultului creștin Baptist.  

„Am depus plângerea pentru că am considerat că remarcile sunt defăimătoare. Mi se pare normal ca, într-o democraţie, în secolul XXI, să se respecte drepturile cultelor, mai ales că baptismul este un cult recunoscut în România”, a declarat preşedintele Uniunii Baptiste din România, Otniel Ioan Bunaciu.

În România, trăiesc aproximativ 140.000 de baptişti, informează România Liberă.

Deputatul independent George Becali a declarat, în luna noiembrie, în timpul campaniei electorale, că nu are nevoie de voturile „pocăiţilor” şi ale „sectanţilor care s-au lepădat de Hristos”.

Decizia a fost luată cu „unanimitatea de voturi ale membrilor prezenți la ședință”.

Becali, amendat cu 8.000 de lei

Embed:
Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
19:44 - Guvernul bulgar a anunțat că Italia va asigura conducerea noului grup de luptă al NATO din Bulgaria
19:24 - Google și-a cerut insolvența în Rusia: „Compania se declară în faliment și în incapacitate de a-și îndeplini obligațiile monetare”
19:21 - Siegfried Mureșan: Maia Sandu a cerut sprijinul Parlamentului European pentru următoarele etape în procesul de aderare a Republicii Moldova la UE. Procesul a început și e ireversibil (VIDEO)
19:05 - Consilierul președintelui ucrainean: „Evacuarea apărătorilor Azovstal continuă și este dificilă” (video)
19:01 - Lucian Bode, discuții cu membri ai Congresului SUA: „Am solicitat partenerilor americani sprijinul, astfel încât România să poată răspunde cât mai bine provocărilor umanitare și de securitate”
18:58 - Ambasadei Rusiei în România a venit cu o replică pentru zvonurile potrivit cărora Putin ar fi grav bolnav: „Informațiile sunt la fel de false precum și cele despre masacrele comise în Ucraina”
18:46 - Cristian Bușoi: UE a făcut astăzi un pas uriaș pentru a tăia Rusia de pe lista furnizorilor de gaz și pentru a accelera tranziția ecologică
18:38 - Aleksei Arestovich, consilierul lui Zelenski consideră că autoritățile ruse ar putea ceda Crimeea Ucrainei: „Peninsula va deveni din nou ucraineană”
18:35 - Ministerul apărării ucrainean: „Rusia a trimis mai mulți luptători din Siria în Ucraina. Avem dovezi”
18:23 - Eugen Tomac, după discursul istoric al Maiei Sandu din PE: Republica Moldova, o victimă a înțelegerii între Hitler și Stalin. UE are obligația să își ia revanșa față de acest ținut locuit de români (VIDEO)