Gorj: Două angajate ale DGASPC au fost testate pozitiv cu coronavirus la câteva zile după vaccinarea cu a doua doză de ser anti-COVID-19

Gorj: Două angajate ale DGASPC au fost testate pozitiv cu coronavirus la câteva zile după vaccinarea cu a doua doză de ser anti-COVID-19
Foto: Inquam Photos / George Călin

Două angajate din cadrul Direcție Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Gorj au fost testate pozitiv cu noul coronavirus la cinci zile după de au fost vaccinate cu a doua doză a serului anti-COVID-19. Cele două femei au simptome ușoare ale bolii, iar, în prezent, sunt izolate la domiciliu, fiind supravegheate de medicii de familie, potrivit observatornews.ro.

Două angajate ale DGASPC Gorj, testate pozitiv cu COVID-19 după rapel

Infectarea cu coronavirus a celor două angajate a fost depistată în urma testărilor are au loc săptămânal în instituția în care ele lucrează.

Conform procedurii, angajații din centrele rezidențiale care se află în subordinea DGASCP Gorj sunt supuși în fiecare săptămână testării pentru infecția cu coronavirus.

În contextul campaniei de vaccinare anti-COVID-19 care se derulează în această perioadă în România, specialiștii precizează că infectarea cu coronavirus este posibilă chiar și după injectarea cu ambele doze ale vaccinului. Asta pentru că nivelul maxim de anticorpi este atins abia la zece zile după admionistrarea dozei de rapel.

Un caz similar a apărut și la DSP Dolj

De altfel, acestea nu sunt primele astfel de cazuri consemnate în România. La începutul lunii februarie, directoarea Direcției de Sănătate Publică (DSP)Dolja fost testată pozitiv cu coronavirus, tot după rapel. Aceasta a aflat că este infectată cu coronavirus la trei zile după ce primise a doua doză a vaccinului.

”Informația este reală. LaDSPDoljau fost confirmate două cazuri de infecție cu COVID la persoane care au fost vaccinate. Doza derapelau făcut-o pe 26 (ianuarie – n.r.) și pe 29, una dintre persoane a prezentat simptomatologie ușoară, motiv pentru care s-a testat. Fiind contacți s-au testat ambii și s-au confirmat cazurile de infecție. (…) Doamna directoare este în concediu medical. (…)

Alte persoane nu prezintă simptome. Conform definiției de caz, sunt considerați contacți persoanele care nu poartă echipament de protecție. Toate persoanele care au venit în contact cu doamna directoare au purtat echipament de protecție și s-a respectat distanțarea fizică”, declara atunci purtătorul de cuvânt alDSPDolj, Ştefan Popescu, pentru B1 TV.

Câte persoane au fost vaccinate până acum în România

Potrivit Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), în ultimele 24 de ore, la nivel național, au fost vaccinate 29.879 de persoane, numărul total al persoanelor vaccinate pe teritoriul României până acum ajungând la 686.634.

Din cei aproape 30.000 de români care au primit vaccinul anti-COVID-19 în ultimele 24 de ore, 26.853 au primit serul produs de Pfizer/BioNTech, iar altor 3.026 le-a fost administrat vaccinul dezvoltat de Moderna.

De asemenea, în ultimul interval de 24 de ore, 3.228 români au fost vaccinați cu prima doză, în timp ce 26.591 au primit doza de rapel.

Ultima oră
00:18 - Raed Arafat: DSU nu se bagă peste Ministerul Sănătăţii, atribuțiile sale sunt stabilite prin lege/ DSU nu este un om. Dacă deranjează şeful – păstrezi sistemul, scapi de om
00:03 - Cornel Constantiniu cedează în fața bolii. Artistul nu mai poate vorbi
23:59 - Dosare penale de ucidere din culpă în cazurile a 13 pacienți COVID-19 decedați la secția ATI a Spitalului Județean din Sibiu
23:31 - Daniel Funeriu, despre testarea COVID a copiilor: Dacă elevii și profesorii germani pot să facă acest lucru, nu cred că suntem noi mai slab dotați / E nevoie de un efort suplimentar al tuturor / Anul școlar trebuie prelungit (VIDEO)
23:29 - Elena Merișoreanu a primit o veste ce i-a schimbat viața! Artista nu a mai putut să iasă pe scenă
23:11 - Ce spune Gina Pistol, despre revenirea la „Asia Express”: „Se duce o luptă în mine”
22:53 - Daniel Funeriu: Politicianul român vrea descentralizare când vine vorba să cheltuiască bănuții de la Guvern. Când trebuie să-și asume responsabilități, brusc nu-i capabil să ia simple decizii (VIDEO)
22:52 - Răzvan Simion vorbește, pentru prima dată, despre cuceririle sale amoroase „Mi-a fost foarte greu”
22:47 - Kelemen Hunor: I-am cerut ambasadorului Germaniei să sprijine aderarea României la Schengen şi încetarea Mecanismului de Cooperare şi Verificare
22:17 - Cristian Diaconescu (PMP): România putea beneficia cu trei luni mai devreme de primii bani din PNRR. Prostia și hoția nu sunt scuze (VIDEO)