Grevă la Ministerul Tineretului și Sportului. Mii de angajați vin cu acuzații grave

Grevă la Ministerul Tineretului și Sportului. Mii de angajați vin cu acuzații grave

Probleme la Ministerul Tineretului și Sportului. Peste 4.000 de angajați au intrat, joi, în grevă japoneză din cauza salariilor mici și a inechităților între aceleași categorii de personal.

Pentru săptămâna viitoate, aceștia anunță acțiuni de pichetări și strângerea de semnături pentru greva generală.

Între nemulțumirile angajaților se numără următoarele: 70% dintre salarii sunt egalizate la un cuantum de 1.300 de lei net; angajații nu sunt încadrați diferențiat în funcție de studii, funcții, răspundere, vechime sau complexitatea muncii lor; nu se acordă sporul de vechime; nu este plătită munca în zilelele de sâmbătă și duminică, sărbătorile legale și nici orele suplimentare; nu se mai acordă sporul de 25% pentru antrenorii care au sportivi la lotul național; începând cu 1 ianuarie 2018 antrenorilor cu sportivi la lotul național le-au scăzut veniturile; funcțiile specifice nu sunt încadrate corespunzător (medic, asistent, kinetoterapeut, psiholog, maseur, șofer, recepționer, cameriste, profesor – antrenor).

În același timp, gimnastul Marian Drăgulescu protestează, tot joi, pentru că a fiost exclus din lotul național. (Detalii AICI)

Ultima oră
18:51 - Incendiu violent joi seară în județul Prahova. Mai multe case au fost cuprinse de flăcări
18:50 - Comisia Europeană: WhatsApp trebuie să informeze mai bine utilizatorii cu privire la utilizarea datelor lor cu caracter personal / Avertismentul comisarului pentru Justiție
18:47 - Moțiune de cenzură în Grecia după ce ninsoarea a blocat drumurile din țară. „Mii de oameni lăsați la cheremul vremii rele” (VIDEO)
18:37 - Antena 1 pregătește o nouă emisiune. Ce vedete vor participa la „Dancing on ice – Vis în doi”
18:35 - Noul selecționer speră la EURO 2024. Edi Iordănescu: O să dau tot ce am mai bun pentru echipa națională și la final să dea Dumnezeu să mergem împreună în Germania pentru turneul final
18:29 - Curtea Supremă a decis: Furtul comis cu masca de protecție pe față reprezintă furt calificat
18:17 - Imaginea Poștei Române, folosită prin SMS-uri în atacuri informatice. „Scenariul propus de atacatori este clasic”
18:09 - Dan Vîlceanu: România și-a îndeplinit obiectivele din PNRR până în prezent. Suntem, probabil, singurul stat care are implementat un sistem IT pentru monitorizarea Planului (VIDEO)
18:04 - Dan Vîlceanu: Nu există niciun fel de discuție privind renegocierea PNRR / 9,4% din PIB, cel mai mare procent alocat pensiilor până acum. Trebuie să ne concentrăm pe reforma sistemului și pe eliminarea inechităților (VIDEO)
18:04 - Alexandru Arșinel s-a pensionat. Contractul său de consilier artistic la Teatrul Constantin Tănase nu a mai fost prelungit