Iancu Toader, avocatul Romprest: Primăria Sectorului 1 nu a achitat acea datorie istorică / Nu este gunoi pe stradă (VIDEO)

Iancu Toader, avocatul Romprest: Primăria Sectorului 1 nu a achitat acea datorie istorică / Nu este gunoi pe stradă (VIDEO)
foto: Romprest

Iancu Toader, avocatul Romprest, a făcut noi precizări despre situația companiei, miercuri seară, pe B1 TV, și a reiterat că Primăria Sectorului 1 încă nu a achitat „acea datorie istorică”.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Ce a declarat Iancu Toader, avocatul Romprest, pe B1 TV

Întrebat de Silviu Mănăstire la „Dosar de politician” în ce măsură mai prestează Romprest serviciile de salubritate, avocatul companiei a răspuns: „Așa cum pare din afară sufocat și cu toate încercările acestea de a fi distrus, fie din interior, fie din exterior, Romprest, prin actuala conducere, respectă cu stoicism și își îndeplinește obligațiile față de cetățeni, în baza contractului. (…) Romprest luptă, luptă la nivel intern, prin actuala conducere, pentru a evita o devalizare, o căpușare a acestei societăți, și luptă în continuare pentru a-și menține un contract… Primăria nu a achitat acea datorie istorică, datorie care este recunoscută în baza (…) unor facturi asumate, servicii prestate fără nicio neconformitate”.

Întrebat dacă plătește facturi la zi și, mai exact, din ce se susține compania, Iancu Toader a răspuns: „De acum, da. Cu greu, dar aceste facturi sunt achitate. Practic, compania în momentul de față își asigură acest cashflow din prestațiile curente, pe care Primăria le achită. Sunt și niște cereri de executare silită, dar în momentul de față aceste prestații curente cel puțin asigură această continuitate”.

Întrebat dacă mai e gunoi pe stradă în Sectorul 1, el a afirmat: „Credeți-mă că nu este gunoi pe stradă. Chiar aseară am plecat foarte târziu (…) și eram cu un client în mașină și s-a mirat că a văzut angajați la Romprest la ora 12 noaptea, mai e și pandemie”.

Actuala conducere a Romprest îl acuză pe Maricel Păcuraru, patronul condamnat al Realitatea Plus, că încearcă să preia în mod abuziv societatea, prin intermediul unor interpuși.Maricel Păcuraru este acuzat că, prin oamenii săi, a încheiat în fals o așa-zisă Hotărâre de Adunare Generală Ordinară a Acționarilor, pe care a reușit, prin alte acte false, să o înscrie la Oficiul Registrului Comerțului de pe lângă Tribunalul București, iar apoi ar fi cerut insolvența Romprest în mod nelegal. Dosarul de insolvență a fost, însă, respins de instanțele de judecată.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
18:46 - Cristian Bușoi: UE a făcut astăzi un pas uriaș pentru a tăia Rusia de pe lista furnizorilor de gaz și pentru a a accelera tranziția ecologică
18:38 - Aleksei Arestovich, consilierul lui Zelenski consideră că autoritățile ruse ar putea ceda Crimeea Ucrainei: „Peninsula va deveni din nou ucraineană”
18:35 - Ministerul apărării ucrainean: „Rusia a trimis mai mulți luptători din Siria în Ucraina. Avem dovezi”
18:23 - Eugen Tomac, după discursul istoric al Maiei Sandu din PE: Republica Moldova, o victimă a înțelegerii între Hitler și Stalin. UE are obligația să își ia revanșa față de acest ținut locuit de români (VIDEO)
18:16 - Un pompier din Argeș și-a pierdut viața în timp ce stingea un incendiu de vegetație izbucnit pe Autostrada 1
18:01 - Prețul lui Viktor Orban pentru a renunța la petrolul rusesc. Ce sume avansează Ungaria
17:58 - Momente cumplite pentru Florin Călinescu. Ce diagnostic a primit cunoscutul actor din partea medicilor
17:55 - Maia Sandu la Bruxelles: „Nu suntem naivi să credem că aderarea se face peste noapte, dar nu încercăm să găsim scurtături” (video)
17:33 - Turcia a blocat începerea negocierilor pentru aderarea Finlandei și Suediei la NATO. Erdogan: Nu extrădați teroriști, dar vreți în Alianță / Niciunul dintre aliați nu ne-a arătat respect
17:28 - Președinta Comisiei Europene a comunicat un nou pachet de ajutor financiar pentru Ucraina de 9 miliarde de euro: „Investițiile vor ajuta Ucraina să devină mai puternică”