În plină pandemie, pe ÎPS Teodosie nu-l mai mulțumesc simplele slujbe: De sfântul Haralambie, mai organizează un concert și o procesiune. Petrecerea ține 3 zile (VIDEO)

În plină pandemie, pe ÎPS Teodosie nu-l mai mulțumesc simplele slujbe: De sfântul Haralambie, mai organizează un concert și o procesiune. Petrecerea ține 3 zile (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / Lavinia Cioaca

Slujbele bisericeşti obişnuite par să nu-l mai mulţumească pe ÎPS Teodosie. De sfântul Haralambie, acesta a organizat o adevărată sărbătoare. Şi nu oricum, ci cu multă muzică. Începând de astăzi şi până joi, 10 februarie, Arhiepiscopia Tomisului va celebra sărbatoarea sfântului prin concerte, slujbe religioase, dar şi printr-o procesiune pe străzile din Constanţa, informează B1 TV.

ÎPS Teodosie profită de sărbătoarea sfântului Haralambie ca să mai încalce o dată regulile anti-COVID

Arhiepiscopul Tomisului, Teodosie, și-a propus ca ceremoniile religioase să fie mai vesele.

Astfel că, în loc de slujbele bisericești clasice, constănțenii vor avea parte și de concerte. Cel puţin acum, în perioada în care biserica îl celebrează pe sfântul Haralambie.

Petrecerea bisericească va dura trei zile, iar, ca la celelalte evenimente pe care le-a organizat, Teodosie a chemat cât mai mulţi enoriaşi şi capi din Biserica Ortodoxă Română.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

ÎPS Teodosie, un ”personaj” controversat

Teodosie este cunoscut pentru că a chemat oamenii la slujbe când în localităţi era decretată carantina sau că a împărtășit mai mulți copii cu aceeași linguriță și același potir, în ciuda regulilor impuse de autorități și de Sfântul Sinod pe timp de pandemie.

Iar duminică de duminică ţine slujbe cu zeci de enoriaşi care ignoră orice măsură de protecţie pentru că îi apără credinţa, aşa cum le spune Teodosie.

„Biserica nu se va mai închide. Eu nu voi mai închide nicio biserică, indiferent de ce ordin va veni. Biserica este a lui Hristos! Mă simt ca la 20 de ani”, a mai afirmat Arhiepiscopul Teodosie.

Nici cu vaccinarea nu prea a fost de acord Arhiepiscopul Tomisului: „Noi nu le spunem să nu se vaccineze. Să știți că rugăciunea vindecă mai mult decât vaccinul. Fiecare să ia sfat de la medic. Eu nu sunt medic. Ceea ce recomand cu hotărâre sunt recomandările de la Dumnezeu”.

De altfel, Arhiepiscopul Tomisului s-a ales cu plângere penală pentru zădărnicirea combaterii bolilor, după slujba organizată de Bobotează, la care au fost prezenți peste 3.000 de oameni. Plângerea penală a fost depusă la Poliția Județeană Constanța și a fost trimisă Parchetului Curții de Apel.

Tinerii care s-au aruncat să recupereze cruciile aruncate în mare „au făcut vaccinul anti-coronavirus, înotând în mare. Este cel mai natural și cel mai sănătos vaccin. Prin acestă sfințire ați primit arvuna sănătății. Ce era dacă stăteam acasă sau speriați pe undeva?! Eu vă mulțumesc ca m-ați ascultat și ați venit aici…Nădăjduim să se departeze toată boala, cum spune rugaciunea. De la suflet vine sănătatea trupului”, a declarat ÎPS Teodosie, la acea vreme.

Ultima oră
00:18 - Raed Arafat: DSU nu se bagă peste Ministerul Sănătăţii, atribuțiile sale sunt stabilite prin lege/ DSU nu este un om. Dacă deranjează şeful – păstrezi sistemul, scapi de om
00:03 - Cornel Constantiniu cedează în fața bolii. Artistul nu mai poate vorbi
23:59 - Dosare penale de ucidere din culpă în cazurile a 13 pacienți COVID-19 decedați la secția ATI a Spitalului Județean din Sibiu
23:31 - Daniel Funeriu, despre testarea COVID a copiilor: Dacă elevii și profesorii germani pot să facă acest lucru, nu cred că suntem noi mai slab dotați / E nevoie de un efort suplimentar al tuturor / Anul școlar trebuie prelungit (VIDEO)
23:29 - Elena Merișoreanu a primit o veste ce i-a schimbat viața! Artista nu a mai putut să iasă pe scenă
23:11 - Ce spune Gina Pistol, despre revenirea la „Asia Express”: „Se duce o luptă în mine”
22:53 - Daniel Funeriu: Politicianul român vrea descentralizare când vine vorba să cheltuiască bănuții de la Guvern. Când trebuie să-și asume responsabilități, brusc nu-i capabil să ia simple decizii (VIDEO)
22:52 - Răzvan Simion vorbește, pentru prima dată, despre cuceririle sale amoroase „Mi-a fost foarte greu”
22:47 - Kelemen Hunor: I-am cerut ambasadorului Germaniei să sprijine aderarea României la Schengen şi încetarea Mecanismului de Cooperare şi Verificare
22:17 - Cristian Diaconescu (PMP): România putea beneficia cu trei luni mai devreme de primii bani din PNRR. Prostia și hoția nu sunt scuze (VIDEO)