Începând de vineri, persoanele care vor să se vaccineze cu serul AstraZeneca pot face acest lucru fără programare / Platforma online a fost optimizată: Utilizatorii pot vedea locul de pe lista de așteptare

Începând de vineri, persoanele care vor să se vaccineze cu serul AstraZeneca pot face acest lucru fără programare / Platforma online a fost optimizată: Utilizatorii pot vedea locul de pe lista de așteptare
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Platforma de programare la vaccinare a fost optimizată, astfel că cei de pe listele de așteptare pot vedea câte persoane se află în fața lor pe listă, precum și care este capacitatea de vaccinare a centrului pe care l-au ales. Totodată, începând de vineri, 16 aprilie, persoanele care vor să se vaccineze cu serul AstraZeneca (Vaxzevria) pot face acest lucru fără a mai avea nevoie de pogramare.

Potrivit unui anunț publicat pe pagina de Facebook RoVaccinare, în acest moment, la nivelul întregii țări sunt disponibile aproximativ 97.000 de locuri pentru programare la vaccinare.

Vaccinarea fără programare cu serul AstraZeneca, dispobibilă începând de vineri, 16 aprilie

În același timp, conform aceleiași surse, înceând din 16 aprilie este disponibilă vaccinarea fără programare cu Vaxzevria (AstraZeneca).

”Pentru facilitarea accesului la vaccinare, în centrele în care se administrează vaccinul Vaxzevria (AstraZeneca) și în care sunt locuri disponibile, va fi permisă vaccinarea persoanelor care optează pentru acest tip de vaccin, prin prezentarea directă la centrul de vaccinare, fără a mai fi necesară înscrierea pe platformă, cu respectarea celorlalte proceduri și instrucțiuni.

Important:

-Verificați disponibilitatea locurilor pe harta interactivă existentă pe platforma națională de informare cu privire la vaccinare;

-Prezentați-vă la centrul de vaccinare în care sunt locuri disponibile cu un document de identitate;

-Vaccinarea se va realiza în limita capacității de vaccinare a centrului;

-Asigurați-vă că nu aveți simptome asociate COVID19”, transmit autoritățile.

Începând de vineri persoanele care vor să se vaccineze cu serul AstraZeneca pot face acest lucru fără programare

Valeriu Gheorghiță:România nu își permite în acest moment să renunțe la vaccinarea cu AstraZeneca

Medicul Valeriu Gheorghiță, coordatorul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID-19, a explicat de ce este important să se continue vaccinarea cu serul produs de compania AstraZeneca.

”România nu își permite în acest moment să renunțe la vaccinarea cu AstraZeneca.Pfizer are o stabilitate redusă, care necesită condiții speciale de stocare. Este foarte greu din punct de vedere logistic să asiguri menținerea calității prin menținerea lanțului de frig și tocmai de aceea siguranța și mediul favorabil pentru vaccinare rămân cele mai importante priorități.

În perspectiva în care se va reuși asigurarea unei rate vaccinale de peste 60-70%, virusul nu va mai avea posibilitatea să selecteze noi variante, mutații care să nu poată fi combătute prin vaccinare.

Există o altă vulnerabilitate – de extindere a variantelor virale care nu sunt suficient acoperite de vaccinurile actuale. De aceea se evaluează eficacitatea unei a treia doze de vaccin, care să fie administrată la 6 luni, doar dacă se constată o creștere a prevalenței cazurilor cu tulpini neacoperite de vaccin”, a declarat Valeriu Gheorghiță.

Potrivit celor mai recente date annțate de Comitetul Național de Coordonare a Activităților de Vaccinare anti-COVID-19 (CNCAV), de la începutul campaniei de imunizare a populației, pe 27 decembrie 2020, în România au fost vaccinate 2.471.779 de persoane, dintre care 944.578 au primit prima doză, în timp ce 1.527.201 au îndeplinit schema completă de vaccinare.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:51 - 20 de civili au murit în urma bombardamentelor din Donețk și Lugansk
23:50 - Austria nu intenţionează să adere la NATO. Ministrul de externe Schallenberg: „Avem şi o istorie diferită şi cred că trebuie pur şi simplu să se ţină seama de asta”
23:46 - Turcia spune că nu va aproba aderarea Suediei și Finlandei la NATO și că reprezentanții celor două țări „nu ar trebui să se obosească” să vină la Ankara. Care sunt nemulțumirile lui Erdogan
23:15 - Activitatea partidului comunist, interzisă pe teritoriul Ucrainei
23:13 - Ministerul Sănătății, precizări despre distribuirea pastilelor cu iodură de potasiu / Secretarul de stat Brădățan a exprimat un punct de vedere nume personal, spune instituția
22:42 - Procurorul general ucrainean, Irina Venediktova, anunță că autoritățile din Ucraina au identificat 45 de soldaţi ruşi care au comis crime de război
22:38 - Tanczos Barna: Se depune prima plângere penală pe infracțiunea de îngropare de deșeuri. Fapta nu se mai sancționează contravențional, ci cu închisoare de la 3 la 5 ani (VIDEO)
22:33 - Un pacient de 18 ani, din Prahova, ar fi fost agresat sexual de un asistent
22:11 - Șeful MAI, întrevedere în SUA cu un oficial american de rang înalt. Lucian Bode: Traficul de persoane, un flagel care distruge multe vieți. Avem „toleranță-zero” față de această formă de criminalitate
22:08 - Premierul Estoniei îi îndeamnă pe liderii mondiali să nu-l mai sune pe Putin