Începe Evaluarea Națională la clasa a II-a: Elevii susțin probele scrise la Limba română și Limba maternă

Începe Evaluarea Națională la clasa a II-a: Elevii susțin probele scrise la Limba română și Limba maternă
Foto: Pixabay

Elevii de clasa a II-a susțin, marți, probele scrise la Limba română și Limba maternă – în cazul celor care fac parte din rândul minorităților naționale. Acestea sunt primele probe ale Evaluării Naționale de la clasa a II-a.

Elevii din clasa a II-a susțin prima probă a Evaluării Naționale

Testarea elevilor din clasa a II-a va continua miercuri cu proba de citire, urmând ca joi să susțină proba la Matematică. Ultima zi a evlauării este vineri, 28 mai, atunci când este programată proba la Limba română pentru minoritățile naționale (scris și citit).

Probele Evaluării Naționale la clasa a II-a se vor desfășura cu prezență fizică, indiferent de scenariul în care se află localitățile în care funcționează unitățile de învățământ.

Potrivit reprezentanților Ministerului Educației, probele vor avea loc în sălile de clasă în care elevii învață zilnic, sălile fiind ”adaptate în prealabil, după caz, în funcţie de testul planificat, prin eliminarea oricăror materiale didactice care ar putea influenţa elevii”.

Elevii au la dispoziție 30 de minute pentru rezolvarea cerințelor fiecărui test.

”Testele sunt elaborate de Centrul Național Pentru Politici și Evaluare în Educație (CNPEE),au un format asemănător cu cel al evaluărilor internaționale și trebuiesăaibăun nivel mediu de dificultate. (…) Testele sunt evaluate în cadrul unităţii de învăţământ, de către cadrele didactice din respectiva unitate,în termen de cel mult 7 zile de la data susținerii ultimului test”, se mai menționează în comunicatul Ministerului Educației.

Rezultatele evaluării nu vor fi publicate

Rezultatele evaluării nu se se afișează, nu vor fi comunicate public și nic trecute în catalog.

”Rezultatele vor fivalorificate strict la nivelul unității de învățământ prinelaborarea planurilor individualizate de învățare, acolo unde este cazul, respectivinformarea elevilor și a părinților/reprezentanților legali asupra stadiului formării și dezvoltării competențelor evaluate”, explică reprezentanții Ministerului.

Un număr 382 de localități se află la o rată de infectare mai mare de 1 la mia de locuitori, scenariu în care elevii claselor a V-a, a VI-a, a VII-a, a IX-a, a X-a și a XI-a învață în sistem online. Conformlistei publicate duminicăde Ministerul Educației, localitățile din restul țării se află sub acest prag, astfel că acolo, de luni, toții elevii pot participa fizic la cursuri.

Urmăriți B1TV.ro și pe