Incidente între bodyguarzii lui Gabriel Oprea și jurnaliști, la DNA: Nu am făcut decât să mă supun regulilor de protecție, sunt nevinovat (VIDEO)

Incidente între bodyguarzii lui Gabriel Oprea și jurnaliști, la DNA: Nu am făcut decât să mă supun regulilor de protecție, sunt nevinovat (VIDEO)
Foto: B1 TV

UPDATE 11.00 Gabriel Oprea este oficial urmărit penal pentru abuz în serviciu în dosarul legat de cumpărarea de către DIPI a unei limuzine Audi A8 pentru protecţia demnitarilor, informează B1 TV.

Fostul ministru de Interne Gabriel Oprea a ajuns miercuri dimineață la sediul DNA pentru a da noi declarații în fața procurorilor anticorupție, informează B1 TV.

Oprea a sosit la DNA însoțit de avocatul său, precum și de gărzi de corp. De altfel, la intrarea în sediul instituției s-a produs și un incident, gărzile de corp îmbrâncindu-i pe jurnaliști.

La ieșirea de la DNA Gabriel Oprea a declarat că în cursul anului 2015 au fost identificate amenințări al adresa conducerii MAI. În acest context s-ar fi achiziționat o mașină, pe care Oprea susține că nu ar fi cerut-o.

Gabriel Oprea: Instituțiile au identificat amenințări la adresa statului. Nu am făcut decât să mă supun regulilor de protecție, sunt nevinovat

#DIRECT_ONE_prwkf8#

”În timpul mandatului meu ca vicepremier și ministru de Interne nu s-a achiziționat doar o mașină, ci peste 5.000 de mașini. Tot în anul 2015, sunt documente, se pot verifica, instituțiile abilitate ale statului au identificat amenințări la adresa conducerii ministerului de Interne, s-a lucrat integrat, ministerul de Interne, DIPI, SRI, Direcția Generală de Informații a Armatei. În acest context, DIPI a reînființat o fostă unitate de pază. Printre altele au achiziționat o mașină care este în acest dosar. Nu am cerut această mașină, de altfel și fostul șef al DIPI a recunoscut că nu am cerut așa ceva. Nu am făcut decât să mă supun regulilor de protecție, sunt nevinovat și o să îmi demonstrez nevinovăția”, a declarat Gabriel Oprea.

În acest dosar, Oprea este acuzat că a dispus suplimentarea fondurilor structurii de poliție și a aprobat achiziția unui autoturism de lux. Mașina a fost apoi folosită de Oprea pentru a se deplasa în coloanele oficiale, susțin procurorii.

Fostul vicepremier este urmărit penal şi într-un alt dosar în care este acuzat de două infracțiuni de abuz în serviciu.

Gabriel Oprea, audiat la DNA

#DIRECT_ONE_qo0mis#