INSCOP: 50,8% dintre români consideră că țara se îndreaptă într-o direcție bună

INSCOP: 50,8% dintre români consideră că țara se îndreaptă într-o direcție bună
Foto: bzc.ro

Peste jumătate dintre români sunt de părere că țara se îndreaptă într-o direcție bună, potrivit unui sondaj realizat de INSCOP.

Sondajul a fost realizat în perioada 23 – 30 aprilie 2015.

Datele chestionarului arată că 50,8% dintre români consideră că țara se îndreaptă într-o direcție bună, în timp ce 36,1% dintre respodenți sunt de părere că țara merge într-o direcție greșită.

„Pe măsură ce ne îndepărtăm de momentul alegerilor prezidențiale de la sfârșitul anului 2014, percepția asupra direcției bune în care merge țara se reînscrie într-o tendință descendentă”, se arată în comunicatul INSCOP remis Agerpres.

În ceea ce privește motivele de îngrijorare, printre ele se numără posibilitatea înrăutățirii stării de sănătate (24%), diminuarea veniturilor cu cea mai mare grijă (18,2%), posibilitatea existenței unui conflict sau război în zonă (14,4%), instabilitatea politică (5,3%).

Pe de altă parte, optimismul românilor crește, peste jumătate dintre cei chestionați spun că se gândesc cu încredere la „ziua de mâine”.

„Femeile se declară mai încrezătoare în ziua de mâine (57,6%) decât bărbații (50,3%). (…) Tinerii se declară mai încrezători în ziua de mâine (60,1%) comparativ cu vârstnicii (49,7%). Românii cu studii superioare, care au în general venituri mai mari, sunt mai încrezători (60,8%) când se gândesc la ziua de mâine decât persoanele cu studii primare (50,5%)”, potrivit comunicatului.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:08 - Joe Biden, prima reacție după percheziția efectuată de FBI la reședința lui Donald Trump: „Știm că sunt unii care se concentrează mai mult pe căutarea puterii”
23:49 - Deși în conflict din cauza alegerilor, fostul vicepreședinte Mike Pence îl susține pe Trump în legătură cu percheziția FBI
23:46 - Rusia acuză SUA de „escaladare inutilă și nerezonabilă” privind tratatul pentru reducerea armamentului strategic: „A arătat ca o provocare fățișă”
23:23 - Turiști români, amendați după ce au fost prinși pe aeroport cu nisip, pietre și scoici, furate de pe plajele din Sardinia
23:17 - Picturi cu Mihai Viteazul și stemele Regatului României, descoperite la renovarea Universității de Medicină din Târgu Mureș. Erau „sub actuala zugrăveală”, spune rectorul (FOTO)
23:05 - Detaliile crimei din Argeş şochează anchetatorii! „Este dramatic!”
23:00 - Banchiza din Antarctica a ajuns la cea mai mică suprafaţă înregistrată vreodată, în istoria măsurătorilor din satelit
22:49 - Președinta Asociației Medicilor de Familie București-Ilfov, despre anunțul lui Alexandru Rafila: Ne dă peste cap toate programările. Un coleg a primit 380 de mesaje într-o zi de la pacienți după anunț (VIDEO)
22:20 - UPDATE: Masacru în Argeş. Cinci oameni ucişi de un bărbat cu probleme psihice!
22:07 - Suporterii lui CSA Steaua i-au cerut demisia lui Vasile Dîncu. Ultrașii au trecut și la amenințări: „N-am scăpat de Gigi ca să dăm de voi. Ori vă faceți treaba, ori va fi război” (FOTO)