INSCOP: Justiția, cea mai importantă instituție a democrației

INSCOP: Justiția, cea mai importantă instituție a democrației
Foto: ziuanews.ro

Un sondaj realizat de INSCOP indică faptul că o treime dintre români consideră că justiția este instituția publică cea mai importantă a democrației.

Clasamentul este urmat de Președinție (22,6%), Guvern (19,1%), Parlament (15,6%).

În schimb, majoritatea românilor preferă varianta semnării unei petiții (71,3%) decât să iasă în stradă (43%).

De altfel, 49,9% dintre respondenți ar fi dispuși să trimită o scrisoare pentru susținerea unei cauze parlamentarului de colegiu.

Sondajul arată, potrivit România Liberă, că 38,1% dintre cei intervievați s-ar înscrie într-un ONG care militează pentru o cauză care îi interesează în timp, iar 37,6% declară că ar fi dispuși să se implice permanent în activități de promovare a unor cauze semnificative.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:59 - Rusia: Atacuri în Daghestan. Şase poliţişti şi un preot au fost ucişi (VIDEO)
23:46 - Patru oameni au mai rămas în cursa pentru șefia USR. Cristian Seidler vrea un tandem – el, la conducerea partidului, Elena Lasconi – candidata USR la prezidențiale (VIDEO)
23:14 - IPS Teodosie, sfaturi în căsnicie: Recomandarea pentru femeile care nu vor să aibă relaţii cu soţii lor
22:52 - Botoșani: Accident de muncă o fabrică de lactate. Patru bărbaţi au căzut într-un bazin de decantare / UPDATE: Toți cei patru au murit. Printre ei e și directorul fabricii
22:33 - De ce-și găsesc fetele tot mai greu iubiți? Jorge: „Băieții zici că s-au ascuns în gaură de șarpe. Sau dacă sunt, n-ai ce să faci cu ei, că nu sunt destul de maturi. Băi băieți, hai să ne revenim un pic!”
21:59 - „A murit ca un câine”. Văduva victimei lui Mario Iorgulescu e disperată, după ce a aflat că pedeapsa acestuia cu închisoarea a fost anulată: „Nu mai rezist, nu mai suport”
21:26 - Connect-R, dezvăluiri emoționante despre părinții săi: Mama vinde și acum ziare la tarabă. Tata este un copil și așa a rămas toată viața
21:05 - Irina Columbeanu are planuri mari. În ce țară din Europa își dorește să studieze: „Vreau să merg la o școală de medicină. Sunt foarte pasionată de acest subiect”
20:41 - Ca-n filmele de comedie: Cum s-a ales un hoț beat cu încă două acuzații, pe lângă cea de furt calificat
20:22 - Nouă metodă de înșelăciune – „coletul”. Recomandările polițiștilor