‘INTELIGENȚA ARTIFICIALĂ, OPORTUNITATE ȘI PERICOL’ – B1 TV prezintă, luni, de la ora 16.00, un documentar despre ”petrolul viitorului” (datele personale ale utilizatorilor de internet), prin prisma rivalităţii dintre SUA și China (VIDEO)

‘INTELIGENȚA ARTIFICIALĂ, OPORTUNITATE ȘI PERICOL' - B1 TV prezintă, luni, de la ora 16.00, un documentar despre ”petrolul viitorului” (datele personale ale utilizatorilor de internet), prin prisma rivalităţii dintre SUA și China (VIDEO)

În a doua zi de Paște, luni, de la ora 16.00, B1 TV vă propune un documentar despre una dintre cel mai actuale teme din lume: ‘INTELIGENȚA ARTIFICIALĂ, OPORTUNITATE ȘI PERICOL’.

Documentarul, produs în luna noiembrie 2019, prezintă povestea ”petrolului viitorului”, mai exact datele personale ale utilizatorilor de internet și rivalitatea dintre Statele Unite și China pe planurile tehnologiei și inteligenței artificiale.

‘INTELIGENȚA ARTIFICIALĂ, OPORTUNITATE ȘI PERICOL’

De asemenea, filmul prezintă și modul în care cele două puteri se folosesc de tehnologie pentru a monitoriza populația și pentru a o influența, în diverse situații.

Un alt aspect este legat de modul în care tehnologia artificială va duce la mari probleme sociale în viitor, dat fiind faptul că aceasta va cauza disponibilizări în masă și înlocuirea oamenilor cu tehnologie care deține inteligență artificială, pe scurt, o nouă revoluție industrială.

Documentarul ce va fi prezentat de B1 TV, luni, 20 aprilie, de la ora 16.00, pune în discuție societatea viitorului, o societate a supravegherii în masă.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

SUA riscă să rămână în spatele Chinei în zona de cercetare și dezvoltare a inteligenței artificiale

Foreign Policy sublinia, în decembrie 2019, nevoia SUA de a pune la punct o strategie pentru inteligența artificală (AI), argumentând că, în lipsa uneia, riscă să rămână în spatele națiunilor concurente, precum China.

În anii următori, inteligența artificială va influența fiecare aspect al vieții umane. AI, sau tehnologia care simulează comportamentul inteligent în mașinării, va schimba maniera în care procesăm, înțelegem și analizăm informația; va arunca o serie de locuri de muncă în desuetudine, le va transforma pe restul și va crea noi industrii; va modifica maniera în care predăm, ne creștem mâncarea sau ne tratăm bolnavii. AI schimbă și va schimba în continuare până și tipurile convenționale de conflict. Din toate aceste motive, rolul de lider în AI – mai mult decât în alte tehnologii emergente – va conferi putere economică, politică și militară în acest secol.

Totul începe cu conturarea unei strategii naționale pentru abordarea și dezvoltarea AI – un efort la nivel societal, care va crea oportunități, va influența rezultatul și va pregăti lumea pentru schimbările inevitabile pe care le va atrage după sine.

De altfel, SUA au făcut deja câțiva pași importanți în această direcție. Spre exemplu, în februarie 2019, administrația Trump a lansat „American AI Initiative” (n.r. – inițiativa americană pentru inteligență artificială), care articulează o viziune comprehensivă pentru un leadership american în domeniu.

Totuși, ce lipsește în SUA încă, potrivit Foreign Policy, este un cadru legal veritabil pentru AI. Statele Unite trebuie să gândească în termeni mari și să întreprindă acțiuni curajoase, pentru a exploata potențialul tehnologic și a face față provocărilor specifice. Pe actuala traiectorie, SUA riscă să rămână în spatele statelor concurente.

De partea cealaltă, China investește sume tot mai mari în cercetare și dezvoltare AI, înlocuind SUA în ceea ce privește dislocarea sistemelor bazate pe o astfel de tehnologie. Ba mai mult, China chiar a început să fie din nou atractivă pentru cetățenii plecați peste hotare, pe care îi convinge din ce în ce mai ușor să revină acasă și să lucreze în ecosistemul AI.

Urmăriți B1TV.ro și pe