Ioan Talpeș, fost șef SIE, despre scandalul Hexi Pharma: Nu cred că CIA a organizat prin România astfel de acțiuni, deși în logica spionajului așa ceva este posibil (VIDEO)

Ioan Talpeș, fost șef SIE, despre scandalul Hexi Pharma: Nu cred că CIA a organizat prin România astfel de acțiuni, deși în logica spionajului așa ceva este posibil (VIDEO)

Fosta soție a lui Dan Condrea a făcut dezvăluiri care aruncă în aer întreg sistemul medical. Laura Georgescu susține că patronul Hexi Pharma era ofițer SIE, că a fost filat în permanență de serviciile secrete și că toate plângerile sale au fost ignorate de autorități. (Detalii AICI)

Prin urmare, fosta doamnă Condrea spune autoritățile române și serviciile secrete au știut că viața românilor a fost pusă în pericol ani de zile, dar au acorperit totul pentru sume colosale de bani.

În acest context, fostul director al Serviciului de Informații Externe Ioan Talpeș a declarat pentru Știrile B1 TV că singura în măsură să se exprime în acest caz este comisia parlamentară, dar că scenariul Laurei Georgescu ar putea fi adevărat, însă îi este greu să creadă că CIA este implicat în scandalul dezinfectanților din țara noastră.

Ioan Talpeș, fost șef SIE, despre scandalul Hexi Pharma: Nu cred că CIA a organizat prin România astfel de acțiuni, deși în logica spionajului așa ceva este posibil

#DIRECT_ONE_tfdord#

"Nu îmi pot permite să vorbesc altceva. Comisia să lămurească dacă așa ceva a existat și dacă firma respectivă s-a aflat sub controlul vreunui serviciu, ceea ce ar însemna o discuție inflamabilă.

Nu cred că CIA a organizat prin România astfel de acțiuni, o astfel de firmă cu misiuni în spații, nu cred că în România, în spații conexe României. Deși în logica spionajului așa ceva este posibil.

Pe tot parcursul noului capitalism românesc, au existat astfel de interferențe. Primii capitaliști din România au fost cei care au lucrat cu serviciile anterior, cu securitatea anterior. Au avut repercursiuni, s-au retras din sistem și s-au angajat în astfel de acțiuni. Relaționările fac parte din natura umană. Dacă cumva serviciile au acționat, atunci trebuie să răspundă", a spus Talpeș.

Fostul șef SIE afirmă că declarațiile fostei soții a lui Condrea sunt greu de probat și că cel mai probabil discuțiile vor rămâne la acest nivel. Mai mult, acesta spune că Laura Gerogescu se află sub presiunea momentului și că dezvăluirile acesteia ar putea fi exagerate.

Urmăriți B1TV.ro și pe