Ion Cristoiu: DNA e Divizia Penală a SRI

Ion Cristoiu: DNA e Divizia Penală a SRI

Mult dezbătutul subiect de ieri al bugetului Direcţiei Naţionale Anticorupţie pe 2015 este tema editorialului de astăzi al lui Ion Cristoiu.

“Luând seamă la alarmele, revoltele și zbieretele stârnite joi în presa noastră de Proiectul de Buget, un american obișnuit cu o presă care ia foc doar când drepturile individului sunt puse la îndoială ar fi crezut că Guvernul Ponta a propus bani mai puțini la Sănătate sau la Educație”, apreciază jurnalistul.

De fapt, ceea ce a stârnit ieri controverse în presa românească a fost plângerea Laurei Codruța Kovesi că DNA n-ar primi banii solicitaţi pentru 2015.

“Dacă DNA e îndreptățită să ceară mai mulți bani într-o țară în care jumătate din familii au wc-urile în curte și mulți copii abandonează școala, pentru că n-au încălțările cerute de mersul pe jos, e o chestiune asupra căreia nu mă pronunț.
Dacă m-ar soma cineva să mă pronunț, aș spune că bravii procurori de la DNA, cântați de presa noastră de ofițeri acoperiți și de firme de presă paravan ale SRI, ar putea munci și pe salariile pe care le primesc acum, dacă tot sunt atât de dedicați serviciului, mai ales că trei sferturi din anchetă e făcută de SRI, altă instituție care nu stă rău cu banii și, mai ales cu timpul, dacă mă gîndesc că directorul SRI mai are un pic și-l depășește pe Balzac la numărul de cărți publicate de când e în fruntea Serviciului”, mai scrie Cristoiu pe blogul personal.

Ce admite Ion Cristoiu că îl miră este nu faptul că Laura Codruţa Kovesi vrea mai mulţi bani pentru DNA, ci reacţia unora dintre colegii săi de breaslă, care “au sărit imediat în sus de parcă s-ar fi ivit riscul de a pierde Ardealul”.

“Dacă mă gândesc bine, n-ar trebui să mă mire reacția unor confrați de breaslă la știrea că DNA n-a primit prin Buget banii ceruți: DNA e Divizia Penală a SRI”, concluzionează Cristoiu.

Situaţia bugetului DNA a fost explicată pe larg, chiar de Kovesi, în exclusivitate pe B1 TV, în emisiunea “Actualitatea românească” de aseară.

Urmăriți B1TV.ro și pe