Ion Dichiseanu, ultima dată la Teatrul Nottara. Oamenii își pot lua rămas-bun de la marele actor

Ion Dichiseanu, ultima dată la Teatrul Nottara. Oamenii își pot lua rămas-bun de la marele actor
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Românii își pot lua adio de laIon Dichiseanu. Trupul neînsufleţit al actorului va fi depus vineri, la ora 13:00, în foaierul Teatrului Nottara. Cei care la-u iubit îi pot aduce un omagiu până sâmbătă, la ora 10:00, când cortegiul va pleca spre cimitirul Belu, unde va fi depus în capelă.

Slujba de înmormântare va avea loc ora 12:00. Ion Dichiseanu va fi înmormântat cu onoruri militare.

Potrivit unui comunicat al Teatrului Nottara, întregul proces se va desfăşura cu respectarea normelor sanitare în vigoare.

Actorul Ion Dichiseanu a murit joi, la vârsta de 87 de ani. El se afla internat de mai multe luni la Spitalul Floreasca, unde erainternat detrei luni.

Cauza morții lui Ion Dichiseanu

Ioana, fiica marelui actor, a anunțat în februarie faptul că starea de sănătate a tatălui ei se înrăutățise în urma unor erori făcute de unul sau mai mulți medici.

„Este adevărat că tata trece din nou printr-o cumpănă. Nu a avut nici data trecută, nici acum, legătură cu SARS-COV-2. Totul este din cauza unei investigații făcute greșit, la începutul lunii decembrie, la o clinica privată, dar mai multe detalii voi da la momentul oportun.

Știu că pentru el, cea mai mare bucurie a acestei profesii este iubirea publicului. Așa că vă rog să ne îndreptăm gândurile și rugăciunile pentru ca tata să vină cu bine acasă. Doamne ajută!”, a scris atunci Ioana Dichiseanu pe pagina de Facebook.

Fosta sa soție a povestit că actorul a murit în brațele fiicei sale

“A murit în bratele Ioanei, asa cum și-a dorit să se întâmple, să-i fie alături. A murit la ora 3 (n.r.- ora 15.00), atunci s-a constatat decesul. Nu ne vine să credem, se simțea mai bine până ieri. Chiar făcusem demersuri să îl ducem în Turcia, făcusem analize… De ieri se simțea mai rău, s-a decompensat și, după 4 luni în spital, a murit.”,a spus Simona Florescu, în exclusivitate, pentruFANATIK.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
18:23 - Eugen Tomac, după discursul istoric al Maiei Sandu din PE: Republica Moldova, o victimă a înțelegerii între Hitler și Stalin. UE are obligația să își ia revanșa față de acest ținut locuit de români (VIDEO)
18:16 - Un pompier din Argeș și-a pierdut viața în timp ce stingea un incendiu de vegetație izbucnit pe Autostrada 1
18:01 - Prețul lui Viktor Orban pentru a renunța la petrolul rusesc. Ce sume avansează Ungaria
17:58 - Momente cumplite pentru Florin Călinescu. Ce diagnostic a primit cunoscutul actor din partea medicilor
17:55 - Maia Sandu la Bruxelles: „Nu suntem naivi să credem că aderarea se face peste noapte, dar nu încercăm să găsim scurtături” (video)
17:33 - Turcia a blocat începerea negocierilor pentru aderarea Finlandei și Suediei la NATO. Erdogan: Nu extrădați teroriști, dar vreți în Alianță / Niciunul dintre aliați nu ne-a arătat respect
17:28 - Președinta Comisiei Europene a comunicat un nou pachet de ajutor financiar pentru Ucraina de 9 miliarde de euro: „Investițiile vor ajuta Ucraina să devină mai puternică”
17:23 - Arhitecta Laura Boghiu, înlocuită de sora ei geamănă, în emisiunea „Visuri la cheie”
17:12 - Bogdan Aurescu confirmă că România va interveni în favoarea Ucrainei la Curtea Internațională de Justiție. Ce a declarat șeful diplomației române
17:09 - Fosta consilieră a președintelui Trump pentru Rusia a povestit că mirosul neobișnuit pe care îl emana Putin a marcat-o: „Nu a mâncat și nu a băut nimic”